Orban: Magistrala M5 prinde contur şi va fi dată în folosinţă cât de repede este posibil

Orban: Magistrala M5 prinde contur şi va fi dată în folosinţă cât de repede este posibil

Premierul Ludovic Orban a declarat luni, după o vizită de lucru la şantierul Magistralei M5 de metrou, că aceasta va fi dată în folosinţă cât de repede este posibil, menţionând că o serie de probleme tehnice existente pot fi soluţionate în cel mult două luni.

"Astăzi, această magistrală prinde contur şi va fi dată în folosinţă cât de repede este posibil. Investiţiile făcute aici sunt investiţii care au utilitate. Lucrarea este extrem de complexă, conţine foarte multe elemente de noutate. (...) Sistemele automatice, de comunicaţii, de comandă sunt ultramoderne. Sunt inclusiv detalii tehnice care reprezintă o noutate pe această magistrală şi care reduc mentenanţe, cresc siguranţa în exploatare şi asigură un confort şi o viteză de deplasare superioare faţă de celelalte magistrale", a arătat Orban, într-o declaraţie de presă.

El nu a oferit un termen exact pentru finalizarea lucrării, menţionând că pentru gura de ventilare nu poate fi utilizată tehnologia mecanică.

"Cine se frige cu ciorbă suflă şi în iaurt. Când va fi din punct de vedere tehnic posibil de pus în circulaţie, va fi pus în circulaţie. Acest termen va fi cel mai rapid termen posibil. (...) Din punct de vedere tehnic, am evaluat, am analizat care sunt problemele. De fapt, sunt două probleme tehnice. Din păcate, nu se poate aplica o tehnologie mecanică de săpare pentru gura de ventilare, ci este vorba de o săpare manuală, care se datorează unei specificităţi a terenului şi unor sisteme care trebuie puse la punct. După părerea mea, tehnic se poate realiza în decurs de o lună jumătate, maxim două", a spus el.

Prim-ministrul a adăugat că este important ca metroul să fie pus în funcţiune "cât mai repede posibil", dar atunci când proiectul este finalizat din punct de vedere tehnic, astfel încât să nu existe niciun fel de risc.

"Acesta este lucrul cel mai important: siguranţa călătorilor este cea mai importantă, faptul că s-a investit în această magistrală de metrou şi ea va fi la dispoziţia cetăţenilor în cel mai scurt timp posibil, atunci când din punct de vedere tehnic nu va exista niciun fel de risc", a explicat premierul. AGERPRES/(A - autor: Irinela Vişan, editor: Georgiana Tănăsescu, editor online: Anda Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro