Orban: Măştile vor fi obligatorii în spaţiile publice închise în funcţie de nivelul de răspândire a virusului

Orban: Măştile vor fi obligatorii în spaţiile publice închise în funcţie de nivelul de răspândire a virusului

Prim-ministrul Ludovic Orban a declarat, luni, că purtarea măştilor în spaţiile publice închise va fi obligatorie atât timp cât va fi necesar, în funcţie de evoluţia răspândirii noului coronavirus în România.

"Obligaţia de a purta mască va fi doar pentru spaţiile închise: dacă intrăm la magazin, dacă ne urcăm în mijlocul de transport în comun, la locul de muncă dacă este în spaţiu închis. La deplasarea în aer liber nu va fi o obligaţie, ci va fi la latitudinea fiecărui cetăţean dacă doreşte să poartă mască. Obligativitatea de a purta mască va fi atât timp cât este necesar, în funcţie de nivelul de răspândire a virusului. Cu siguranţă vor fi sancţiuni dacă măsura nu este respectată", a declarat Ludovic Orban la Digi24.

El a adăugat că preocuparea Guvernului este de a asigura măşti în lanţurile comerciale, pentru toţi românii.

"Cei care au venituri vor putea să îşi cumpere de la magazin, am vorbit cu lanţurile de magazine să aibă în vânzare astfel de măşti. Pentru persoanele aflate în stare de vulnerabilitate vom căuta un mecanism prin care să punem la dispoziţie aceste măşti necesare într-o cantitate suficiente. Obiectivul nostru este să asigurăm o cantitate suficientă de măşti pe piaţă. În cazul în care există o ofertă suficientă, nu va fi nevoie de nicio intervenţie administrativă pe piaţă. Este preferabil acest lucru decât să impunem plafonări de preţ sau de adaos comercial", a subliniat premierul.

Ludovic Orban a adăugat că există şi agenţi economici din România care au început să producă măşti, dar cererea din piaţă nu poate fi asigurată fără importuri, fie prin entităţi aflate în coordonarea Guvernului, fie prin entităţi private. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”