Orban: PNL pregăteşte o nouă lege de organizare şi funcţionare a CCR

Orban: PNL pregăteşte o nouă lege de organizare şi funcţionare a CCR

Partidul Naţional Liberal pregăteşte o nouă lege de organizare şi funcţionare a Curţii Constituţionale, a anunţat luni preşedintele formaţiunii, Ludovic Orban.

"Biroul Executiv al PNL a luat decizia să iniţieze procedura de modificare a modului în care funcţionează Curtea Constituţională. În acest sens, am stabilit un grup de lucru format din reprezentanţii PNL care au activitate în Comisia juridică, în cele două Camere ale Parlamentului, care au avut contribuţii la acte normative de natură constituţională. Obiectivele acestui grup de lucru sunt realizarea unei analize comparative asupra modului în care funcţionează curţile constituţionale în alte ţări europene. De asemenea, o identificare a tuturor deficienţelor majore care sunt generate de textele constituţionale şi de legea de organizare şi funcţionare a CCR. Obiectivul final este pregătirea unui proiect de revizuire a Constituţiei şi de asemenea a unui nou proiect de lege de organizare şi funcţionare a CCR. Vizăm mai multe aspecte, de la modalitatea de desemnare a judecătorilor CCR, modalitatea de luare a deciziilor la nivelul CCR, posibilitatea de introducere a unor majorităţi calificate la anumite decizii. De asemenea, vrem să identificăm limitele în deciziile pe care le poate lua CCR", a declarat Orban la finalul şedinţei Biroului Executiv al PNL.

Preşedintele PNL a precizat că obiectivul final este "punerea CCR în slujba democraţiei, a cetăţeanului şi totodată de a se împiedica apariţia unor decizii a Curţii care să fie luate în sprjinul unor grupuri de interese şi împotriva prevederilor constituţionale". AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Dobitocul ăsta prezintă știri la Antena 3! / Citiți și voi ce personaje adăpostește cloaca lui Voiculescu!

2 Așa o fi?

3 Alcov bucureștean cu o bombă sexuală / Un milionar căsătorit a combinat-o pe fiica partenerului de afaceri

4 Cuplu de sătmăreni ucis cu brutalitate. Suspectul a violat soţia şi apoi i-a omorât pe cei doi soţi

5 Așa o fi?