Ordinul de a-l ucide pe Khashoggi a venit de la "cele mai înalte niveluri" ale guvernului saudit (Erdogan)

Ordinul de a-l ucide pe Khashoggi a venit de la "cele mai înalte niveluri" ale guvernului saudit (Erdogan)

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a afirmat vineri că ordinul de a-l ucide pe jurnalistul Jamal Khashoggi a venit de la ''cele mai înalte niveluri ale guvernului saudit'', dar el l-a exonerat, de asemenea, pe regele Salman de orice responsabilitate în acest caz, potrivit unui articol publicat în ziarul The Washington Post, relatează vineri AFP.

"Aş dori să subliniez faptul că Turcia şi Arabia Saudită au relaţii de prietenie", a continuat Erdogan. "Nu cred o singură clipă că regele Salman, gardian al sfintelor moschei, a ordonat lovitura împotriva lui Khashoggi", a adăugat el.

Asasinarea jurnalistului saudit, critic al regimului saudit şi colaborator al Washington Post, a afectat imaginea regatului sunnit şi în special a prinţului moştenitor Mohammed bin Salman, care exercită în realitate puterea.

Editorialistul Jamal Khashoggi, colaborator al The Washington Post, a fost ucis la 2 octombrie la consulatul saudit din Istanbul, unde s-a dus pentru un demers administrativ în vederea căsătoriei sale cu o tânără din Turcia, Hatice Cengiz.

"Ştim că autorii asasinatului se află printre cei 18 suspecţi deţinuţi de Arabia Saudită. Ştim, de asemenea, că aceşti indivizi au venit pentru a le executa ordinele: să-l omoare pe Khashoggi şi să plece. În cele din urmă, ştim că ordinul de a-l ucide pe Khashoggi a venit de la cele mai înalte niveluri ale guvernului saudit ", a scris de asemenea preşedintele turc, potrivit articolului publicat în The Washington Post. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...