Ordonanță de reținere pentru 24 de ore în cazul bărbatului suspectat de terorism (surse)

Ordonanță de reținere pentru 24 de ore în cazul bărbatului suspectat de terorism (surse)

Procurorii DIICOT au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore în cazul bărbatului de 39 de ani din Argeș suspectat de propagandă teroristă, au declarat pentru AGERPRES surse judiciare.

* Horodniceanu despre bărbatul acuzat de terorism: Complicii lui nu sunt din România;s-a radicalizat în altă țară

Bărbatul, suspectat de propagandă teroristă în favoarea Daesh și intenția de a organiza un atentat la o bază militară din România, a fost prins de procurori joi și dus la sediul DIICOT din Pitești pentru audieri.

Potrivit DIICOT, începând cu luna noiembrie 2016, bărbatul, zis "Ibrahim", a utilizat pe o rețea de socializare mai multe conturi personale, prin intermediul cărora a postat și distribuit fotografii cu sigla grupării teroriste Daesh, precum și înregistrări cu atacuri ale Daesh și execuții, prin decapitare și împușcare, cu intenția de a le face cunoscute și de a determina câștigarea de noi adepți capabili să recurgă la săvârșirea aceluiași gen de fapte ca cele a căror promovare prin propagandă a realizat-o.

În primăvara anului 2015, suspectul s-a deplasat în zona unui obiectiv militar de pe teritoriul României, observând cu atenție căile și punctele de acces, precum și modalitatea în care acesta este îngrădit.

"Datele și informațiile respective au fost culese de suspect în scopul transmiterii ori punerii la dispoziția unei entități teroriste salafiste și pro-jihadiste dintr-un stat al Uniunii Europene, grupare ai cărei adepți au plecat în zona siriano-irakiană pentru a participa la jihad și care a avut legătură cu persoanele care au revendicat atentatele teroriste de la Paris din 13 noiembrie 2015", precizează DIICOT.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Vor să facă și la CCR ce-au făcut la TVR? / Liviu Avram ridică preșul de pe un rahat vârât sub el de actuala Put…

2 Așa o fi?

3 Așa o fi? Sau a început procesul de demolare a soclului pe care stă „statuia” președintelui?

4 „Femeia fantastică”, actrița israeliană Gal Gadot, fost soldat, provoacă scandal

5 Fosta primăriță din Goteborg, al doilea cel mai mare oraș al Suediei, e acum șofer pe mașina de gunoi