Organizația Internațională pentru Migrație: Apar noi rute ale migrației, care tranzitează Spania și România

Organizația Internațională pentru Migrație: Apar noi rute ale migrației, care tranzitează Spania și România

În încercarea de a ocoli eforturile Uniunii Europene (UE) de a reduce migrația prin zona centrală și estică a Mediteranei, au apărut noi rute ale migrației, care trec prin Spania și România, a declarat marți un oficial al Organizației Internaționale pentru Migrație (OIM), informează dpa.

 Eugenio Ambrosi, director al oficiului regional pentru UE al OIM, a declarat că numărul de migranți ce sosesc pe aceste rute este relativ scăzut, însă noile rute constituie un semnal că traficanții de migranți caută alternative pentru a ajunge în țările Uniunii.

Potrivit OIM, aproape 10.300 de oameni au sosit în Spania pe mare doar în 2017. Ambrosi a estimat că acesta 'nu este un număr mare', dar este de patru ori mai mare decât în 2016.

De asemenea, câteva sute de migranți au sosit în România, traversând Marea Neagră în ambarcațiuni, a adăugat el.

'Este un indiciu clar că traficanții și contrabandiștii caută alternative — încercând să afle cât de viabile sunt acestea — pentru a-și continua business-ul', a declarat Ambrosi.

Totodată, potrivit oficialului OIM, acesta este un semnal că strategiile UE ce vizează reducerea migrației nu sunt ineficiente.

'Să stopezi pur și simplu afluxul (de migranți) nu este, în primul rând, un răspuns, iar în al doilea rând nu prea funcționează în general', a subliniat Eugenio Ambrosi.

Până acum, în 2017, aproape 130.000 de migranți au ajuns pe coastele europene traversând Marea Mediterană. Numărul celor sosiți pe mare a scăzut față de 2015, când s-a înregistrat un număr record de migranți ajunși pe Marea Mediterană: un milion de oameni.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Aproape interesant...

3 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Foarte interesante amănunte...