Organizațiile nonguvernamentale cer ca Guvernul să nu se atingă de banii lor

Organizațiile nonguvernamentale cer ca Guvernul să nu se atingă de banii lor

O mie de organizații nonguvernamentale cer Guvernului să nu adopte acele măsuri care să reducă la jumătate accesul la sponsorizările date de companii din impozitul pe profit.

Foto: Arhivă

A doua versiune a ordonanței de guvern menită să reducă deficitul bugetar lovește în continuare în organizațiile nonguvernamentale, atrag atenția acestea.

Aceasta pentru că proiectul de act normativ conține două măsuri care vor înjumătăți sumele dinsponibile din sponsorizări pentru organizațiile nonguvernamentale.

Potrivit organizațiilor guvernamentale, cele mai mari companii din România care sunt și cei mai mari donatori vor mai putea redirecționa către sectorul nonguvernamental prin ANAF doar 10% din impozitul pe profit, adică jumătate din procentul redirecționat acum, întrucât se intenționează ca firmele să nu mai poată dona decât până la închiderea anului fiscal și nu și după.

Acest lucru va scădea cu peste 50% sponsorizările disponibile pentru ca majoritatea firmelor pot să doneze conform protocoalelor interne doar după încheierea perioadelor de raportare financiară internă, argumentează organizațiile nonguvernamentale.

O campanie împotriva ordonanței - Fără OUG, anti-ONG - a fost pornită de Asociația Dăruiește Viață pe platforma Declic.

Într-un apel către premierul Marce Ciolacu, Asociația cere ca activitatea organizațiilor non-guvernamentale și a mediului privat să nu fie subminată: ”Lăsați-ne să ne facem treaba. Să ajutăm acolo unde este nevoie. Să reacționăm rapid. Să împingem România înainte”.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?