Orice ucrainean poate ajuta la doborârea dronelor rusești

Orice ucrainean poate ajuta la doborârea dronelor rusești

O nouă aplicație pentru dispozitivele mobile din Ucraina îi ajută pe cetățenii ucraineni să se coordoneze cu armata pentru a doborî dronele și rachetele rusești.

Drona kamikaze a rușilor, distrusă de ucraineni FOTO: Captură Video

„Versiunea pentru Android a aplicației „ePPO” este deja disponibilă pentru descărcare. Acum fiecare cetățean al Ucrainei se poate alătura apărării antirachetă și antiaeriene a cerului nostru”, a șeful Forțelor Armate ale Ucrainei, potrivit Jerusalem Post.

Cetățenii ucraineni care descarcă aplicația pot introduce numele țintei, cum ar fi o rachetă sau o dronă sinucigașă, pot îndrepta telefoanele în direcția țintei și pot apăsa un buton roșu. Armata ucraineană va vedea apoi acel marcator pe hartă și va folosi locația sa împreună cu tehnologia radar pentru a urmări și a doborî mai eficient amenințarea, scrie foxnews.com.

„Vehiculele aeriene fără pilot de atac ale inamicului (UAV) cauzează daune semnificative infrastructurii noastre”, a postat guvernul ucrainean pe Telegram. „De asemenea, reprezintă un pericol semnificativ pentru civili: dronele sinucigașe pot transporta câteva zeci de kilograme de explozibili și pot crea o undă de șoc puternică atunci când sunt lovite”.

Postarea guvernului a oferit și cetățenilor ucraineni sfaturi despre cum să recunoască și să se protejeze de armele primite.

„Când auzi un astfel de sunet, încearcă să intri într-un adăpost special echipat”, se spune în postare. „Folosiți subsoluri, parcări subterane, pasaje sau urmați regula „doi pereți”.

Rusia a tras cu „drone kamikaze” iraniene într-un ritm din ce în ce mai mare, doar luni fiind 28 de lovituri în Ucraina.

S-a raportat că toate dronele, cu excepția a cinci, au fost doborâte.

Ca răspuns la presupusa colaborare dintre Iran și Rusia, Kievul a anunțat săptămâna aceasta că rupe legăturile diplomatice cu Iranul.

„Asemenea acțiuni ale Iranului sunt considerate un pas împotriva suveranității și integrității teritoriale a Ucrainei, precum și împotriva vieții și sănătății cetățenilor ucraineni”, a declarat Serhiy Nykyforov, purtătorul de cuvânt al biroului președintelui ucrainean Volodimir Zelenksy.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro