Orlando: Autorul atacului armat frecventase clubul gay în care a comis masacrul (media)

Autorul masacrului din clubul gay din orașul Orlando (statul american Florida), care a ucis 49 de persoane și a rănit alte 53, conform unui bilanț reactualizat de AFP, frecventase de mai multe ori acest club gay, a relatat luni media americane, citând martori.

'Uneori, stătea într-un colț și bea singur, alteori era atât de beat încât devenea zgomotos', a declarat Ty Smith pentru cotidianul Orlando Sentinel, referindu-se la Omar Mateen, autorul masacrului.

El a declarat de asemenea ziarului (local) că îl văzuse pe atacatorul de 29 de ani de origine afgană în interiorul clubului gay situat în Florida de mai bine de zece ori.

'Nu prea am vorbit cu el, dar îmi amintesc că a spus ceva despre tatăl său', a relatat Ty Smith. 'El ne-a spus că are o soție și un copil', a adăugat el.

Un alt client al acestui local de noapte a declarat pentru Los Angeles Time că Omar Mateen i-a trimis un mesaj printr-o aplicație pentru gay.

Omar Mateen a fost în atenția FBI, care l-a interogat de mai multe ori în 2013 și în 2014 pentru 'eventuale legături cu teroriștii'. Dar, aceste investigații au fost închise fără urmări.

Potrivit Ministerului de Interne saudit, atacatorul a efectuat în două rânduri Omra, sau pelerinajul mic la Mecca în 2011 și 2012.

Familia sa insistă însă că actul său nu are în niciun fel de-a face cu religia, întrevăzând motive mai degrabă homofobe.

Evocând un trecut marcat de violențe conjugale, fosta sa parteneră spune că nu l-a auzit niciodată să sprijine terorismul.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Șerpăria asta este Poliția Română? Amănunte incredibile publicate de o jurnalistă celebră

2 VIDEO Categoria „valori” / Ăla de lângă Bercea Mondial este președintele PSD Olt, cel care i-a luat locul tracto…

3 EXCLUSIV Traian Băsescu NU va candida la Primăria Capitalei!

4 Cum arăta geanta cu 3,8 milioane de dolari cash cu mita primită de Elena Udrea în sediul PDL / Afară, lumea prot…

5 Pro România, partidul CIE / SIE: Predoiu-general, Ponta-copil de trupă, Anghelache-aport valutar