OSCAR 2020 - ''Jojo Rabbit'' a câştigat premiul pentru cel mai bun scenariu adaptat

OSCAR 2020 - ''Jojo Rabbit'' a câştigat premiul pentru cel mai bun scenariu adaptat

Taika Waititi, regizorul şi scenaristul filmului "Jojo Rabbit", a câştigat duminică seară, la Los Angeles, premiul Oscar pentru cel mai bun scenariu adaptat, la cea de-a 92-a ediţie a galei premiilor decernate de Academia de film americană, conform contului de Twitter al evenimentului.

Filmele nominalizate la această categorie au fost "The Irishman", "Jojo Rabbit", "Little Women", "The Two Popes", "Joker".

Taika Waititi a mai fost nominalizat la Oscar alături de Carthew Neal în calitate de producători ai filmului "Jojo Rabbit" şi mai are o nominalizare la Oscarul pentru cel mai bun scurtmetraj din 2005, cu producţia "Two Cars, One Night", alături de Ainsley Gardiner. Scenariul adaptare pentru producţia "Jojo Rabbit" a fost recompensat şi cu un premiu BAFTA.

"Jojo Rabbit", cu Roman Griffin Davis, Thomasin McKenzie şi Scarlett Johansson în rolurile principale, spune povestea unui copil înrolat de nazişti în structurile paramilitare pentru copii şi care află că mama sa ascunde o fată de origine evreiască în casa lor.

Cea de-a 92-a gală de decernare a premiilor Oscar are loc la ora transmiterii acestor informaţii la Dolby Theatre din Hollywood. Pentru al doilea an consecutiv, gala nu are un prezentator principal.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Javra, îngropată definitiv de Buzăianu! / Cât „cașcaval” a primit viitoarea „regină a pușcăriașilor”

2 Dragnea confirmă scandalul cu țiitoarea! Mesaj de ultimă oră

3 Așa o fi?

4 „Am ținut-o câteva zile, era varză. I-am și cumpărat câte ceva și i-am dat-o înapoi."

5 „Iub, te-am regulat cum trebuie?” / Dragnea, încornorat ca ultimul gușfarete