OSCAR 2020 - ''Jojo Rabbit'' a câştigat premiul pentru cel mai bun scenariu adaptat

OSCAR 2020 - ''Jojo Rabbit'' a câştigat premiul pentru cel mai bun scenariu adaptat

Taika Waititi, regizorul şi scenaristul filmului "Jojo Rabbit", a câştigat duminică seară, la Los Angeles, premiul Oscar pentru cel mai bun scenariu adaptat, la cea de-a 92-a ediţie a galei premiilor decernate de Academia de film americană, conform contului de Twitter al evenimentului.

Filmele nominalizate la această categorie au fost "The Irishman", "Jojo Rabbit", "Little Women", "The Two Popes", "Joker".

Taika Waititi a mai fost nominalizat la Oscar alături de Carthew Neal în calitate de producători ai filmului "Jojo Rabbit" şi mai are o nominalizare la Oscarul pentru cel mai bun scurtmetraj din 2005, cu producţia "Two Cars, One Night", alături de Ainsley Gardiner. Scenariul adaptare pentru producţia "Jojo Rabbit" a fost recompensat şi cu un premiu BAFTA.

"Jojo Rabbit", cu Roman Griffin Davis, Thomasin McKenzie şi Scarlett Johansson în rolurile principale, spune povestea unui copil înrolat de nazişti în structurile paramilitare pentru copii şi care află că mama sa ascunde o fată de origine evreiască în casa lor.

Cea de-a 92-a gală de decernare a premiilor Oscar are loc la ora transmiterii acestor informaţii la Dolby Theatre din Hollywood. Pentru al doilea an consecutiv, gala nu are un prezentator principal.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 A murit una dintre cele mai frumoase femei ale României, la doar 49 de ani

2 CAZ RAR / Curtea de Apel Cluj dispune confiscarea a aproape 2,7 milioane de lei, reprezentând avere nejustifica…

3 Citiți și voi ce spune omul ăsta!

4 „Drama Foișor”, o nouă manipulare ordinară? / Directorul pus de Firea, elementul-cheie al regiei

5 Călin Georgescu a demisionat din Clubul de la Roma: Nu doresc să mă iudesc