OSCAR 2020 - ''Parasite'' a câştigat premiul pentru cel mai bun lungmetraj internaţional

OSCAR 2020 - ''Parasite'' a câştigat premiul pentru cel mai bun lungmetraj internaţional

Filmul sud-coreean "Parasite", regizat de Bong Joon Ho, a câştigat premiul Oscar pentru cel mai bun lungmetraj internaţional la cea de-a 92-a ediţie a galei de decernare a premiilor Academiei de film americane, organizată duminică seară la Los Angeles.

La această categorie au concurat producţiile cinematografice "Parasite" (Coreea de Sud), "Dolor y gloria" (Spania), "Les Misérables" (Franţa), "Honeyland" (Macedonia de Nord), "Corpus Christi" (Polonia).

"Parasite" a câştigat Oscarul şi la categoria cel mai bun scenariu original, prin Bong Joon Ho şi Han Jin-won.

Filmul "Parasite", cu Kang-ho Song, Sun-kyun Lee şi Yeo-jeong Jo este o metaforă despre clivajul social dintre săraci şi bogaţi în societatea modernă şi a mai fost nominalizat şi la categoriile cel mai bun film, regie, montaj şi scenografie.

Cea de-a 92-a gală de decernare a premiilor Oscar are loc la ora transmiterii acestor informaţii la Dolby Theatre din Hollywood. Pentru al doilea an consecutiv, gala nu are un prezentator principal.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”