Otrăvirea lui Navalnîi: Ursula von der Leyen denunţă ''un act laş şi demn de dispreţ''

Otrăvirea lui Navalnîi: Ursula von der Leyen denunţă ''un act laş şi demn de dispreţ''

Opozantul rus Aleksei Navalnîi, otrăvit potrivit Berlinului cu un agent neurotoxic de tipul Noviciok, a fost victima unui "act laş şi demn de dispreţ", a denunţat miercuri preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, relatează dpa.

"Este vorba despre un act laş şi demn de dispreţ, încă o dată", a postat pe Twitter Ursula von der Leyen, referindu-se la utilizarea acestui agent de concepţie sovietică împotriva fostului spion Serghei Skripal în 2018, pe teritoriul Marii Britanii.

"Autorii (acestei otrăviri) trebuie să fie traduşi în justiţie", a cerut ea.

Germania are dovezi clare că opozantul rus Aleksei Navalnîi a fost otrăvit cu un agent neurotoxic din categoria Noviciok, a anunţat miercuri purtătorul de cuvânt al guvernului de la Berlin.

Analizele toxicologice de sânge efectuate în cadrul unui laborator militar german au relevat ''dovezi fără echivoc'' că Navalnîi a fost otrăvit cu Noviciok, menţionează purtătorul de cuvânt Steffen Seibert într-o declaraţie transmisă prin e-mail.

''Guvernul federal (german) va informa partenerii săi din UE şi NATO cu privire la rezultatele investigaţiei'' şi ''va discuta cu partenerii un răspuns corespunzător'', se mai menţionează în declaraţie.

''Este un fapt şocant că Aleksei Navalnîi a devenit victima unui atac cu un agent chimic neurotoxic în Rusia. Guvernul federal condamnă acest atac în cei mai puternici termeni'', adaugă Seibert în acelaşi text, cerând totodată Rusiei clarificări urgente asupra acestei otrăviri. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”