Pablito, El Patron!

Pablito, El Patron!

Cu pensionarea subita a unei judecatoare de la Inalte Curte, lui Pablito i-a mai venit inima la loc. Cand toti se asteptau sa faca poze cu capul lui aruncat la porci, l-a salvat un miracol. Ghilotina a intepenit in ultima clipa, glontul s-a blocat in teava pustii. A fost ziua in care Pablito si-a castigat din nou respectul, puterea si scaunul din partid. Ca a fost o pura intamplare sau lucratura de maestru, ce mai conteaza? De aceasta data, minune, mortul s-a intors de la groapa pe picioarele lui, scrie Dan Tăpălagă pe HotNews.ro.

Iar ca sa inteleaga toti cine este cu adevarat El Patron, l-a executat rece in aceeasi zi pe ministrul apararii ca pe ultimul tradator, fiind convins in sinea lui ca asta si este: un pucist nenorocit si un oportunist vandut. In loc de capul lui atarnat in streang, Pablito a pus pe masa capatana inca mirata a rivalului sau care n-a apucat sa se dumireasca daca mai are sau nu banii de solde iar visul american s-a spulberat peste noapte.

N-au decat sa-i pupe din nou inelul toti baronii care isi cautau deja alt stapan! Iata-l din nou in joc, mai vioi ca niciodata, cu zambetul cariat recuperat intact sub musta inselatoare de om cumsecade. Sa vedem cine mai are acum curajul sa se puna cu Pablito, sa-l conteste, sa-l refuze sau, mai rau, sa-si bage nasul in afacerile lui cinstite cu statul! Sa inceapa fiesta! Sa cante muzica, sa curga vinul, sa vina femeile si sa incingem un Despacito cu Pablito! Bine ai revenit, El Patron!

Si daca mai indrazneste cineva sa-l atinga cu un fir de par, daca o sa-i mai tranteasca sclifositii aia din ambasade usa in nas, daca o sa-l mai refuze mai marii planetei atunci le va arata cine este El Patron si va candida. El Patron, El Patron, vezi ca a inceput sezonul trei din Narcos, pe Netflix. Si ce aflam noi din povestea cumplitului Escobar?

Oricata politie, armata si justitie vei cumpara cu cash, oricata mita le vei indesa in buzunare sub forma de salarii, se va gasi tot timpul un clan din Cali, cate un numar doi din organizatie, cartel, partid sau cum vrei tu sa-i spui, Pablito, care va fi in stare de orice ca sa ajunga numarul unu. Mai aflam ca mereu apare in peisaj cate un agent Pena, un procuror incoruptibil, un politist capos sau vreun jurnalist inconstient. Poti mitui o tara intreaga, o poti seda cu drogul unei bunastari artificiale, dar n-o poti reduce complet la tacere.

Dar am mai vazut, El Patron Universal, ca atunci cand pica tiranul, noi, ceilalti, nu trebuie sa ne bucuram prea tare. Nu este neaparat o veste buna. Tot din sezonul trei am aflat ca intotdeauna se poate si mai rau, ca numarul doi, odata ajuns numarul unu, se dovedeste uneori chiar mai sangeros.


Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Statul rămâne cu o gaură de 90 de milioane de euro după falimentul combinatului de îngrășăminte Chemgas Sloboz…

2 Răsturnare de situație! Ce spune menajera lui Alex Bodi despre bătăile pe care Bianca Drăgușanu le-a încasat

3 Îl ascultă cineva sau sunt amețiți de aromele ciolanului? / Rareș Bogdan, avertismente în rafală pentru miniștri…

4 Trimis la dezalcoolizare? / Maior va fi ambasadorul României la Aman, în Iordania

5 Prostul proștilor! Sică Dumitrescu s-a îndrăgostit de o polițistă sub acoperire și i-a dezvăluit că vinde coca…