Pacienţii internaţi la SJU Piteşti sunt testaţi gratuit pentru SARS-CoV-2; nu se fac teste la cerere

Pacienţii internaţi la SJU Piteşti sunt testaţi gratuit pentru SARS-CoV-2; nu se fac teste la cerere

Toţi pacienţii internaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Piteşti sunt testaţi gratuit pentru virusul SARS-CoV-2, pentru moment nefiind efectuate teste la cerere, a anunţat, marţi, conducerea unităţii medicale.

Precizările au fost făcute în contextul în care în spaţiul public au apărut informaţii conform cărora pacienţii internaţi ar plăti 300 de lei pentru a afla dacă sunt sau nu sunt infectaţi cu noul coronavirus.

"Momentan, în cadrul laboratorului de biologie moleculară (...) nu se fac teste la cerere. Precizăm că există astfel de solicitări din partea cetăţenilor şi se fac demersuri în acest sens, dar până la această dată (...) în laboratorul SJU au fost prelucrate doar probe ale pacienţilor internaţi, bolnavii nefiind puşi să achite contravaloarea acestora", se arată într-un comunicat al SJU Piteşti.

Conform sursei citate, începând din 22 mai, de când noul laborator de biologie moleculară al SJU Piteşti a primit autorizaţie sanitară de funcţionare de la Direcţia de Sănătate Publică Argeş, toţi pacienţii care au fost internaţi în cadrul unităţii sanitare au fost testaţi pentru noul coronavirus.

Aparatul Real Time-PCR utilizat în noul laborator a fost achiziţionat de unitatea medicală prin cofinanţare de la Consiliul Judeţean (CJ) Argeş şi fonduri primite de la Ministerul Sănătăţii.

Potrivit informaţiilor comunicate de CJ Argeş, administraţia judeţeană a alocat pentru achiziţia sistemului de testare 505.000 de lei, alţi 215.000 de lei fiind acordaţi pentru amenajarea spaţiului, care a fost dat în folosinţă gratuită SJU Piteşti. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Era ciufulit și nearanjat, m-a luat în brațe, mă mângâia și mă pupa” / Dezvăluirile fără perdea ale amantei lui Ludovic Orban

2 Cântărețul Mircea Rusu a fost încarcerat / El este autorul hitului „Omul bun și pomul copt”

3 Foarte interesant! / De ce a venit șeful KazMunaiGaz, patronul Rompetrol, în România

4 VIDEO Priviți ce face vietnamezul ăsta într-o fabrică din Cluj

5 Citiți, oameni buni! / Ambasada SUA din Rusia a făcut public un scurt inventar al armelor și echipamentelor trimise de americani în URSS în timpul celui…