Pacientul 17 cu coronavirus, depistat la Spitalul MAI din București, are simptome total diferite de ceilalți infectați și nu se știe de unde a contactat virusul

Pacientul 17 cu coronavirus, depistat la Spitalul MAI din București, are simptome total diferite de ceilalți infectați și nu se știe de unde a contactat virusul

România a înregistrat luni noapte încă doi pacienți cu coronavirus: o femeie de de 73 de ani din Buzău venită din Rimini (Italia) și un bărbat de 60 de ani, pacient la Spitalul de Urgență Dimitrie Gerota, potrivit Grupului de comunicare strategică.

Bărbatul a fost internat în 5 martie cu ”o simptomatologie total diferită față de definiția de caz pentru pacienții infectați cu noul coronavirus”, potrivit sursei citate. La câteva zile după internare, pacientul a dezvoltat o simptomatologie pulmonară foarte agresivă, iar testul pentru COVID – 19 a ieșit pozitiv.

Bărbatul este ofițer în rezervă al MAI, are în vârstă de 60 de ani și prezintă o stare generală stabilă. Pacientul afirmă că nu a călătorit recent în nici un stat din zonele considerate de risc maxim. În cazul său, autoritățile nu au furnizat informații legate de sursa infectării, fiind primul caz din România cu această particularitate. În cazul celorlalți 16 bolnavi, autoritățile știu fie sursa directă a infecției (contact cu alt bolnav), fie faptul că au venit recent din Italia.

Având în vedere perioada petrecută în spital de pacient, în Spitalul Dimitrie Gerota au fost luate următoarele măsuri:

– A fost declanșată ancheta epidemiologică pentru identificarea tuturor contacților direcți, în special din rândul personalului spitalului;
– A fost dispusă restricționarea accesului în spital, dar și ieșirea persoanelor aflate în unitatea medicală, urmând ca, în funcție de ancheta epidemiologică, să înceapă testele pentru verificarea tuturor persoanelor care au luat contact cu bărbatul de 60 de ani.
– Celelalte persoane care au lucrat în unitatea medicală în perioada în care bărbatul a fost internat, dar care nu sunt în spital în prezent, vor rămâne în izolare la domiciliu și sub supraveghere medicală.

Pacientul a fost transferat la Institutul Național de Boli Infecțioase Matei Balș din București.

De asemenea, în cursul zilei de luni, 9 martie a.c., a fost confirmată infecția cu coronavirus în cazul unei femei de 73 de ani, din Buzău, care a sunat la 112 în cursul zilei de ieri după ce a manifestat stare febrilă, greață, disconfort digestiv. Femeia a fost preluată de ambulanță, de la domiciliu, cu izoleta, și internată în Spitalul Județean de Urgență, în locul special amenajat pentru astfel de situații. Persoana a fost testată pentru gripă, rezultatul fiind negativ, fapt pentru care au fost prelevate probe pentru noul coronavirus (COVID-19), testul rezultat fiind pozitiv. Femeia de 73 de ani a revenit în țară din regiunea Rimini (Italia) în 2 martie a.c., dată la care respectiva regiune era considerată neafectată.



Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...