Pagubele provocate de furtuna Harvey evaluate la mai puțin de trei miliarde de dolari

Pagubele provocate de furtuna Harvey evaluate la mai puțin de trei miliarde de dolari

Analiștii de la grupul german Hannover Re au apreciat luni că pagubele provocate de furtuna tropicală Harvey vor fi mult mai mici decât cele provocate de uraganele Katrina și Sandy care au lovit New Orleans și New York, informează Reuters.

Hannover Re, una din cele mai mari companii de reasigurări din lume, apreciază că pierderile provocate de uraganul Katrina în 2005 s-au ridicat la 80 de miliarde de dolari, iar cele provocate în 2012 de uraganul Sandy s-au ridicat la 36 de miliarde de dolari.

"În cazul uraganului Harvey vorbim de o magnitudine mult mai mică decât a celorlalte două uragane, Katrina și Sandy", a declarat un purtător de cuvânt de la Hannover Re. Potrivit acestei surse, care a dorit să își păstreze anonimatul, pentru că industria asigurărilor evaluează încă costurile, pierderile asigurate provocate de furtuna Harvey sunt estimate până acum la mai puțin de trei miliarde de dolari.

Furtuna tropicală Harvey a lovit sud-estul statului american Texas, obligând mii de persoane să se refugieze din calea apelor. Cel puțin două persoane și-au pierdut viața în urma furtunii considerată cel mai puternic fenomen meteo de acest fel care s-a abătut asupra Texas în ultimii 50 de ani.

Companiile de reasigurări acționează ca o plasă de siguranță financiară pentru companiile de asigurări, plătind o parte din marile solicitări de despăgubiri pentru furtuni și cutremure, în schimbul unei părți din prima de asigurări.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Scandal online / „Motanul” Valeriu Nicolae o face „pocnitoare” pe Denise Rifai pentru îndrăzneala de a-și fi dat cu părerea despre „examinatoarea națiun…

2 VIDEO Este posibil așa ceva în Qatar?

3 Foarte interesante amănunte!

4 Grangurul PSD Niculae Bădălău, reținut de DNA, după ce a fost săltat și dus la audieri, duminică seară, într-un dosar de corupție

5 Scandal online / Denise Rifai contraatacă „sexual”: „Nu vă căutați acum în pantaloni căci nu veți găsi mare lucru!”