Pakistan: A fost promulgată o lege ce accelerează judecarea cazurilor de viol în urma unui scandal

Pakistan: A fost promulgată o lege ce accelerează judecarea cazurilor de viol în urma unui scandal

O nouă lege prin care se creează un registru naţional al infractorilor sexuali şi se accelerează judecarea cazurilor de viol şi alte abuzuri sexuale asupra femeilor sau a copiilor a fost promulgată marţi de preşedintele pakistanez Arif Alvi, transmite AFP.

Conform noii legi ce va fi ratificată de parlament, dar care intră în vigoare imediat, instanţe speciale vor fi responsabile pentru a judeca în termen de maxim patru luni cazuri de viol şi de abuz sexual comise la adresa femeilor sau a copiilor.

"Legea va contribui la accelerarea procesării cazurilor de abuz sexual asupra femeilor şi copiilor", se arată într-un comunicat al preşedinţiei pakistaneze.

Legea a fost adoptată după ce, în septembrie, o mamă a fost violată de o bandă în faţa copiilor acesteia, în apropierea unei autostrăzi, ceea ce a stârnit sentimente puternice în toată ţara şi a generat apeluri la înăsprirea pedepselor pentru infracţiunile sexuale ale căror victime sunt femeile şi copiii.

Un oficial al poliţiei a lăsat să se înţeleagă că victima s-a făcut responsabilă pentru acest viol, susţinând că femeia a condus noaptea pe autostradă fără a fi însoţită de un bărbat.

În fiecare zi în Pakistan se înregistrează 11 violuri, potrivit datelor oficiale. Autorităţile recunosc însă că numărul real este mult mai mare. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ucrainenii și-au demonstrat din nou superioritatea, au găsit călcîiul lui Ahile al rușilor”

2 ULTIMA ORĂ S-a instalat panica? Rusia şi-a mutat avioanele şi elicopterele din Crimeea!

3 Șeful tătarilor din Crimeea după „sabotaje”: „Podul de peste strâmtoarea Kerci este foarte jignit că trebuie să stea la coadă”

4 ULTIMA ORĂ Conducerea rusă a Crimeei a părăsit peninsula în urma unui apel venit de la Moscova

5 VIDEO Filmare intimă cu premierul Finlandei, Sanna Marin, apărută pe internet