Pakistan: Curtea Supremă dispune destituirea lui Sharif, acuzat de corupție în scandalul 'Panama Papers'; șeful executivului a demisionat

Pakistan: Curtea Supremă dispune destituirea lui Sharif, acuzat de corupție în scandalul 'Panama Papers'; șeful executivului a demisionat

Curtea Supremă din Pakistan a dispus vineri destituirea premierului Nawaz Sharif ca urmare a acuzațiilor de corupție apărute contra sa în contextul scandalului 'Panama Papers', transmite DPA. În urma deciziei Curții Supreme, Nawaz Sharif a demisionat, potrivit purtătorului său de cuvânt.

Curtea le-a ordonat autorităților să formuleze plângeri penale contra lui Nawaz Sharif, celor doi fii, fiicei și ginerelui său, precum și unui membru al partidului său.

Procesul ar urma să dureze cel mult șase luni.

De asemenea, Curtea Supremă pakistaneză i-a solicitat Comisiei Electorale Centrale să-i retragă calitatea de parlamentar lui Sharif, care nu va mai avea posibilitatea de a deveni membru al legislativului de la Islamabad, ceea ce va implica pierderea funcției de prim-ministru al Pakistanului.
O anchetă realizată de către circa o sută de publicații din întreaga lume în legătură cu 11,5 milioane de documente a dus la dezvăluirea, în aprilie 2016, a unor conturi în paradisuri fiscale aparținând unui număr de 140 de responsabili politici sau personalități.

Documentele, regrupate sub denumirea de 'Panama Papers', au provenit de la casa de avocatură Mossack Fonseca, cu sediul în Panama.

Potrivit Consorțiului Internațional al Jurnaliștilor de Investigații (ICIJ), ce a reunit pentru această activitate 370 de jurnaliști din peste 70 de țări, mai mult de 214.000 de entități offshore au fost implicate în operațiuni financiare în peste 200 de țări și teritorii din întreaga lume.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Un agent de la Penitenciarul Rahova, prins în flagrant de DNA când lua 10.000 de euro mită. În schimb, trebuia…

2 Teodorovici, salvat de pericolul muncii: nu va lucra la privat, a fost numit Director de Audit la Curtea de Co…

3 Un profesor din Piatra Neamț i-a cerut unei eleve poze cu ea dezbrăcată: De matematică sunt sătul!

4 Navalnîi prezintă imagini cu "palatul lui Vladimir Putin": 18.000 de metri pătrați, într-un complex de 7.000 d…

5 Activistul de mediu Daniel Bodnar a suferit un grav accident rutier. Medicii spun că nu-şi poate simţi picioar…