Pakistan: Liderul opoziţiei, Shahbaz Sharif, arestat sub acuzaţia de corupţie înaintea alegerilor parţiale

Liderul principalului partid de opoziţie din Pakistan, Shahbaz Sharif, a fost arestat vineri sub acuzaţia de corupţie, cu o săptămână înaintea alegerilor parlamentare parţiale de pe 14 octombrie, transmit dpa şi Reuters, citând surse oficiale.

Shahbaz Sharif, preşedintele Ligii Musulmane din Pakistan, a fost reţinut în oraşul Lahore, din estul ţării, de agenţia anticorupţie (NAB), precizează un comunicat oficial.

Shahbaz Sharif, fratele mai mic al fostului premier demis Nawaz Sharif, a fost, până în această vară, prim-ministru al celei mai mari provincii pakistaneze, Punjab, şi în prezent conduce opoziţia în parlamentul ţării.

Arestarea s-a făcut într-un presupus caz de corupţie legat de construirea unei uzine de epurare a apei, Saaf Pani, pe când Shehbaz Sharif era prim-ministru în Punjab, au indicat autorităţile.

Sharif va fi prezentat sâmbătă unei instanţe pentru a fi inculpat, a precizat NAB.

Fratele său, Nawaz Sharif, a fost eliberat din închisoare luna trecută după ce un tribunal a suspendat, în aşteptarea apelului, o decizie anterioară de condamnare la 10 ani pentru corupţie.

Partidul lui Shahbaz Sharif a denunţat arestarea acestuia drept o tentativă a guvernului premierului Imran Khan de a sabota şansele formaţiunii la alegerile parţiale.

Scrutinul, în care sunt puse în joc câteva mandate, nu va schimba configuraţia parlamentului, dar este văzut ca un test de popularitate pentru noul guvern, instalat în luna august.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Schimbare de trend în sondajele din București! Scade brusc procentul indecișilor!

2 Autostrada Sibiu-Pitești: A fost scos la licitație primul tronson peste Carpați. Pe secțiunea Cornetu -Tigveni…

3 Cum se stă. Ultimele cifre și calcule din taberele principalelelor partide

4 „Era împreună cu Mihaela Rădulescu la sediul PD. A dat-o Berceanu afară din curte” / Prima amintire a lui Băsesc…

5 Document-BOMBĂ! Avocatul general al CJUE arată că înființarea Secției Speciale PSD încalcă legislația UE!