Pakistan: Liderul opoziţiei, Shahbaz Sharif, arestat sub acuzaţia de corupţie înaintea alegerilor parţiale

Pakistan: Liderul opoziţiei, Shahbaz Sharif, arestat sub acuzaţia de corupţie înaintea alegerilor parţiale

Liderul principalului partid de opoziţie din Pakistan, Shahbaz Sharif, a fost arestat vineri sub acuzaţia de corupţie, cu o săptămână înaintea alegerilor parlamentare parţiale de pe 14 octombrie, transmit dpa şi Reuters, citând surse oficiale.

Shahbaz Sharif, preşedintele Ligii Musulmane din Pakistan, a fost reţinut în oraşul Lahore, din estul ţării, de agenţia anticorupţie (NAB), precizează un comunicat oficial.

Shahbaz Sharif, fratele mai mic al fostului premier demis Nawaz Sharif, a fost, până în această vară, prim-ministru al celei mai mari provincii pakistaneze, Punjab, şi în prezent conduce opoziţia în parlamentul ţării.

Arestarea s-a făcut într-un presupus caz de corupţie legat de construirea unei uzine de epurare a apei, Saaf Pani, pe când Shehbaz Sharif era prim-ministru în Punjab, au indicat autorităţile.

Sharif va fi prezentat sâmbătă unei instanţe pentru a fi inculpat, a precizat NAB.

Fratele său, Nawaz Sharif, a fost eliberat din închisoare luna trecută după ce un tribunal a suspendat, în aşteptarea apelului, o decizie anterioară de condamnare la 10 ani pentru corupţie.

Partidul lui Shahbaz Sharif a denunţat arestarea acestuia drept o tentativă a guvernului premierului Imran Khan de a sabota şansele formaţiunii la alegerile parţiale.

Scrutinul, în care sunt puse în joc câteva mandate, nu va schimba configuraţia parlamentului, dar este văzut ca un test de popularitate pentru noul guvern, instalat în luna august.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

2 Justiția din Ro a comis-o din nou! Asta e din aia jegoasă, făcută în nesimțire!

3 O dezvăluire care dă de gândit / „Din păcate, nu am avut ocazia să-l cunosc pe Zelensky în persoană. Probabil că are alte lucruri de făcut”

4 VIDEO Asta cu cei doi militari ucraineni de origine română, tată și fiu, o fi adevărată?

5 Așa o fi?