Pakistanul a efectuat primul test cu rachetă de croazieră lansată de pe un submarin

Pakistanul a efectuat primul test cu rachetă de croazieră lansată de pe un submarin

Pakistanul a efectuat luni primul test cu rachetă de croazieră capabilă să poarte încărcături nucleare lansată de pe un submarin, astfel că această țară ar putea dispune în prezent de o capacitate credibilă de ripostă în cazul unui atac cu arme nucleare asupra sa, relatează AFP.

Conform unui comunicat oficial, racheta lansată are o rază de acțiune de 450 de kilometri și aceasta și-a atins ținta. 'Babur-3 este varianta maritimă a rachetei terestre de croazieră Babur-2, care a fost testată cu succes în decembrie', se mai menționează în textul ce afirmă, de asemenea, că 'Pakistanul vede în această evoluție un pas important către consolidarea unei politici de descurajare credibile'.

Această țară și India, rivala ei din regiune cu care a avut trei războaie după declararea independenței față de Marea Britanie, au efectuat periodic teste cu rachete balistice după ce amândouă au devenit puteri nucleare în anul 1998.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale