„Palatul de Gheaţă” din Madrid a fost transformat în morgă

„Palatul de Gheaţă” din Madrid a fost transformat în morgă

Patinoarul din Palatul de Gheaţă (Palacio de Hielo), un centru comercial la nord de Madrid (Spania), va deveni o morgă majoră pe durata crizei provocate de virusul Wuhan  din cauza colapsului pompelor funebre . Complexul, situat în strada Silvano, 77 (districtul Hortaleza), una dintre principalele zone de agrement din zonă, va deveni morgă. Cedat de compania concesionară în acest scop,  după cum a raportat ABC , va depozita cadavrele celor ucişi de coronavirus din cauza imposibilităţii de a le îngropa sau incinera în termenele stabilite, relatează  Epoch Times .

Decizia pentru transformarea acestui spaţiu, care este deja în desfăşurare, aparţine Guvernului Comunităţii Madrid şi Ministerului Apărării.

Spaţiul, de 1.800 de metri pătraţi, este situat la doar cincisprezece minute de  Ifema  (Feria de Madrid), unde a fost construit un spital de urgenţă cu peste o mie de paturi, cel mai mare din Spania. Utilizarea Palatului de Gheaţă are scopul să atenueze povara crematoriilor din cauza numărului mare al deceselor în contextul răspândirii virusului Partidului Comunist Chinez.

Morga improvizată va fi controlată de primăria Madridului, în timp ce Unitatea Militară de Urgenţă (UME) va fi responsabilă de transportarea cadavrelor. Surse ale executivului condus de Isabel Diaz Ayuso au afirmat că acordul a fost oficializat vinerea trecută şi, după aprobarea acordată de Direcţia de Sănătate Publică din Madrid (Madrid Salud), a început să fie operaţional. "Aceasta este o măsură temporară şi extraordinară care vizează, în mod fundamental, reducerea suferinţelor familiilor victimelor şi a situaţiei înregistrate în spitalele din Madrid", a informat într-un comunicat primăria Madridului.

Decizia guvernului regional şi al Ministerului Apărării, potrivit comunicatului emis de Madrid Salud, are la bază „deficitul resurselor pentru depozitarea cadavrelor din cauza situaţiei generate, ce implică un număr semnificativ de decese zilnic, ce depăşeşte resursele instalaţiilor disponibile în oraşul Madrid” şi, în consecinţă, “este necesar să existe dotări suplimentare pentru a gestiona depozitarea şi transferul ulterior al cadavrelor la destinaţia finală”.

Astfel, în patinoar vor fi depuse sicriele închise, fiind asigurată temperatura necesară pentru menţinerea corespunzătoare a corpurilor. Acestea, conform raportului, vor fi depuse pe o suprafaţă din material polimeric, cu o grosime cuprinsă între 2 şi 3 centimetri, pentru a evita contactul direct cu gheaţa.

Acces direct

Planul prevede, de asemenea, ca intrarea şi ieşirea sicrielor să se facă printr-o singură cale de acces, conectată direct la patinoar. Deşi intrarea principală în centrul comercial se face prin strada Silvano, va fi folosită o altă anexă, pe strada Alcorisa. Totuşi, perioada de depozitare a cadavrelor în Palatul de Gheaţă nu poate depăşi o lună. Acesta este termenul stabilit de lege pentru refrigerare, ca modalitate de conservare a corpurilor.

În paralel cu instalarea morgii în centrul comercial Hortaleza, executivul regional a lansat o serie de măsuri, cum ar fi suspendarea activităţilor de îmbălsămare şi conservarea temporară. Acest ordin, în vigoare de luni, 23 martie, a fost publicat în Boletín Oficial de la Comunidad de Madrid, şi se referă la toţi cei care au murit în regiune, indiferent de cauza decesului,  relatează  aceeaşi publicaţie.

Urmărește mai jos, în timp real, evoluția pandemiei în Europa și în lume:

 
 


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...