Palatul Regal/ Mii de persoane continuă să-i aducă un ultim omagiu Regelui Mihai

Palatul Regal/ Mii de persoane continuă să-i aducă un ultim omagiu Regelui Mihai

Mii de oameni aşteaptă vineri după-amiază, în a doua zi de doliu naţional, la Palatul Regal, să-i aducă un ultim omagiu Regelui Mihai.

Îmbrăcaţi în haine cernite şi ţinând în mâini lumânări şi buchete de flori, oamenii au venit să îşi ia rămas-bun de la fostul suveran al României.

În Sala Tronului, cei care stăteau la rând pentru a ajunge la catafalcul regal au putut să admire ordinele şi medaliile primite de-a lungul vieţii de Regele Mihai I. La plecare, cei care l-au admirat pe fostul suveran au lăsat un mesaj în cartea de condoleanţe.

Vineri, au ţinut să-i aducă un ultim omagiu Regelui şi reprezentanţi ai Retromobil Club România, în care fostul suveran a fost membru.

"Regele Mihai a fost un simbol de rezistenţă, pentru că, pe lângă toate greutăţile pe care le-a avut de întâmpinat din cauza istoriei, a reuşit să treacă peste toate pragurile lăsate de unii şi de alţii şi să răzbată acolo unde trebuie", a declarat Dan Cazacu, membru al Retromobil Club România.

Printre cei care au depus la Palatul Regal o coroană de flori în memoria Regelui Mihai s-a numărat şi Teodor Mărieş, preşedintele Asociaţiei 21 Decembrie 1989. "Am venit la Palatul Regal din respect pentru Majestatea Sa şi pentru înaintaşii noştri. Am dorit să punem o coroană şi să aducem un ultim omagiu Regelui Mihai pentru tot ce a făcut pentru România", a spus Teodor Mărieş, în opinia căruia, Regele Mihai "a însemnat pentru România o speranţă după 1989".

La Palatul Regal au adus coroane sau buchete de flori şi au aprins lumânări şi membri ai mai multor asociaţii studenţeşti, tineri şi oameni în vârstă, mulţi veniţi din diferite oraşe ale ţării.

Toţi cei care doresc să aducă un ultim omagiu Regelui Mihai o pot face în continuare pe parcursul zilei de vineri până la orele 22,00.

Sâmbătă, fostul suveran va fi înmormântat la Curtea de Argeş. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Dăncilă îl îngroapă definitiv pe Geoană, care a mințit cu nesimțire despre cum a ajuns el la NATO!

2 VIDEO Imagini spectaculoase de pe frontul din Ucraina, cu un atac rar de manual la nivel de batalion, al rușilor, oprit de ucraineni

3 Polițistul local Bucur Cezar Mihail s-a declarat femeie

4 VIDEO Lovitură cruntă încasată de Rusia în Crimeea! / Canal neoficial al aviației ruse: „Exact așa cum am spus că va fi. Veșnica pomenire…”

5 Un articol care dă fiori despre Siria, țara care a ajuns să supraviețuiască economic din fabricarea unui drog...