Palestinienii fac apel la Joe Biden să adopte o cale dreaptă spre rezolvarea cauzei lor

Palestinienii fac apel la Joe Biden să adopte o cale dreaptă spre rezolvarea cauzei lor

Un înalt oficial palestinian a făcut apel miercuri la preşedintele american Joe Biden să adopte o cale dreaptă spre rezolvarea cauzei palestiniene pe baza unor soluţii internaţionale.

Nabil Shaath, consilier al preşedintelui palestinian Mahmoud Abbas, a declarat pentru agenţia chineză de presă Xinhua că partea palestiniană este dispusă să reia relaţiile cu SUA dacă acestea îţi schimbă politicile faţă de palestinieni.

"Trebuie să aşteptăm pentru noile decizii americane în epoca Biden, dar nu ar trebui să fim foarte foarte optimişti, deoarece există o politică şi o strategie americane care nu vor schimba multe lucruri în privinţa sprijinului pentru Israel", a declarat el.

Nabil Shaath a precizat că poziţia palestinienilor este clară, şi anume una care cere sprijin internaţional pentru orice negocieri de pace cu Israelul şi respinge susţinerea unilaterală a SUA pentru procesul de pace din Orientul Mijlociu.

În acelaşi timp, purtătorul de cuvânt al grupării islamiste Hamas, Fawzi Barhoum, a spus că "nu există regrete la plecarea lui (Donald) Trump, pentru că el a fost cea mai mare sursă şi cel mai mare susţinător al injustiţiei, violenţei şi extremismului în lume şi partenerul direct al ocupaţiei israeliene în agresiunea împotriva poporului nostru".

"Preşedintele american Joe Biden trebuie să inverseze direcţia politicilor nechibzuite şi injuste împotriva poporului nostru şi să pună bazele securităţii şi stabilităţii în regiune", a declarat el.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa