Păltineanu ar fi luat mită între 5 și 10% de la firme ce vindeau consumabile medicale (surse)

Păltineanu ar fi luat mită între 5 și 10% de la firme ce vindeau consumabile medicale (surse)

Bogdan Păltineanu ar fi luat mită între 5 și 10% de la firme care vindeau consumabile medicale la Institutul "Ana Aslan", au declarat joi pentru AGERPRES surse judiciare.

Potrivit acestora, Păltineanu, în prezent manager al Spitalului Clinic de Urgență ''Bagdasar Arseni'', ar fi luat mita sub formă de bani cash.

În dosar procurorii verifică mai multe achiziții publice încheiate de către spitale, printre care și Institutul Clinic Fundeni, privind consumabile medicale, care ar fi fost supraevaluate de zeci de ori și care s-ar fi făcut inclusiv de la o firmă a lui Dorin Cocoș, susțin sursele citate.

Societatea omului de afaceri Dorin Cocoș, au precizat sursele, doar ar fi intermediat achiziția de consumabile medicale de către diferite spitale, în loc ca acestea să le ia direct de la producător. De asemenea, la Institutul Clinic Fundeni, conform surselor, caietul de sarcini s-ar fi făcut astfel încât la achiziția de reactivi pentru laboratoare doar firma lui Cocoș îndeplinească condițiile.

Bogdan Păltineanu, managerul Spitalului Clinic de Urgență ''Bagdasar Arseni'', la data faptei manager la Institutul "Ana Aslan", a fost reținut joi de procurorii DNA pentru luare de mită în formă continuată și va fi prezentat vineri Tribunalului București cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

"În perioada 12 mai — 21 august 2015, inculpatul Păltineanu Bogdan, în calitate de manager al Institutul Național de Geriatrie și Gerontologie 'Ana Aslan', în exercitarea atribuțiilor de serviciu ce îi reveneau în ceea ce privește încheierea contractelor de achiziții, derularea contractelor, angajarea unității în operațiunile patrimoniale, a primit de la reprezentantul a două societăți comerciale, în cinci tranșe, sumele de 73.450 euro și 18.600 lei. Banii, primiți de inculpat atât într-un imobil ce-i aparținea, cât și în autoturismul personal, reprezentau comisionul stabilit pentru derularea în bune condiții a contractelor respective (emitere comenzi, plată facturi)", se arată într-un comunicat transmis AGERPRES de către DNA.

Procurorii DNA au efectuat joi percheziții la patru spitale din Capitală, într-un dosar în care prejudiciul, până în prezent, este de 2,6 milioane de euro.

Au avut loc percheziții la Institutul Clinic Fundeni, Institutul Oncologic ''Prof. Dr. Alexandru Trestioreanu'', Spitalul Clinic de Urgență ''Bagdasar Arseni'', Spitalul Clinic de Psihiatrie ''Prof. Dr. Alexandru Obregia''.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 Zvon...

3 De citit! / Este posibil, oare, așa ceva în inima României?

4 Așa o fi?

5 Băăă...