Pană de oxigen pe segmentul rusesc al Staţiei Spaţiale Internaţionale

Pană de oxigen pe segmentul rusesc al Staţiei Spaţiale Internaţionale

Sistemul rusesc de alimentare cu oxigen de pe Staţia Spaţială Internaţională (ISS) a fost întrerupt în urma unei defecţiuni, a declarat joi Agenţia spaţială rusă Roskosmos pentru AFP, adăugând că echipajul nu este în pericol.

"Pe 14 octombrie 2020, la ora 23:31 (20:31 GMT), sistemul de alimentare cu oxigen Elektron-VM care se află în modulul Zvezda, pe segmentul rusesc al ISS, s-a oprit", a declarat serviciul de presă al Roskosmos.

"Cel de-al doilea sistem, pe segmentul american, funcţionează normal, nimic nu ameninţă siguranţa echipajului şi a ISS", a precizat sursa citată.

Echipajul staţiei "va efectua astăzi, 15 octombrie, lucrări de reparaţii în modul", a adăugat Roskosmos.

Foto: (c) ANDREY SHELEPINGCTCROSCOSMOS HANDOUT


Cu o zi înainte, o capsulă Soyuz la bordul căreia s-au aflat astronauta americană Kathleen Rubins şi cosmonauţii ruşi Serghei Râjikov şi Serghei Kud-Svercikov s-a conectat miercuri, aşa cum era prevăzut, cu Staţia Spaţială Internaţională (ISS), la doar trei ore după lansare , stabilind un nou record de viteză.

Cei trei astronauţi s-au alăturat echipajului deja prezent la bordul staţiei, alcătuit din astronautul american Chris Cassidy şi cosmonauţii ruşi Anatoli Ivanişin şi Ivan Vagner, a căror revenire pe Terra este programată pentru data de 22 octombrie. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /