Panama Papers: Investițiile familiei premierului britanic sunt o "problemă privată", afirmă purtătoarea de cuvânt a lui Cameron

Panama Papers: Investițiile familiei premierului britanic sunt o "problemă privată", afirmă purtătoarea de cuvânt a lui Cameron

Purtătoarea de cuvânt a premierului britanic David Cameron a refuzat să comenteze luni dacă familia liderului britanic are bani investiți în fonduri offshore înființate de tatăl acestuia, afirmând că este vorba de o "problemă privată", relatează Reuters.

Tatăl lui Cameron, Ian Cameron, se află printre sutele de mii de clienți numiți în peste 11,5 milioane de cazuri de scurgeri de informații din dosare ale unei firme de avocatură cu sediul în paradisul fiscal din Panama.

În 2012, media britanice au semnalat că tatăl lui Cameron a condus o rețea de fonduri de investiții offshore în interes personal.

Întrebată dacă ar putea confirma că în acele fonduri nu au fost investit încă nici un ban al familiei premierului, purtătoarea de cuvânt a declarat: "Este o problemă privată, mă axez pe ceea ce face guvernul".

"Panama Papers", o anchetă realizată de către circa o sută de publicații din întreaga lume în legătură cu 11,5 milioane de documente, a dus la dezvăluirea de conturi în paradisuri fiscale aparținând unor 140 de responsabili politici sau personalități.

AGERPRES/( AS — autor: Violeta Gheorghe, editor: Vicențiu Purcărea, editor online: Gabriela Badea)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Cristian Boureanu și Laura Dincă s-au despărțit după aproape 7 ani de relație

2 Categoria „valori” / Așa arată casele interlopilor / Adrian Beleaua se laudă pe TikTok cu foișorul din curte

3 Categoria „valori” / „Bujilă” și Leo de la Kuweit, la un pas de bătaie / În conflict a intervenit și Anaser

4 Imagini rare cu „Șmecherii României” pe Coasta de Azur

5 Numai în România e posibil așa ceva!