'Panama Papers': Putin și stabilitatea Rusiei sunt principala țintă a 'dezinformărilor', acuză Kremlinul

'Panama Papers': Putin și stabilitatea Rusiei sunt principala țintă a 'dezinformărilor', acuză Kremlinul

Informațiile privind conturile bancare secrete pe care lideri de nivel mondial le au în paradisuri fiscale 'sunt orientate spre auditoriul rus' și, în pofida faptului că numele președintelui rus Vladimir Putin nu figurează în această anchetă jurnalistică internațională, tocmai el, precum și 'stabilitatea Rusiei' sunt principala țintă a acestor 'dezinformări', înainte de alegerile prezidențiale și parlamentare din Federația Rusă, a declarat luni purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, informează RIA Novosti și AFP.

'Fără îndoială, a fost creat un produs informațional orientat spre piața politică internă a Rusiei. Chiar dacă Putin nu figurează acolo și chiar dacă sunt menționate și alte țări, și alți lideri, pentru noi este o evidență că principala țintă a acestor dezinformări a fost și este președintele nostru, mai ales în contextul viitoarelor alegeri', a spus Peskov.

De asemenea, potrivit purtătorului de cuvânt al Kremlinului, 'este vizată stabilitatea Rusiei'.

Totodată, potrivit lui Peskov, Kremlinul nu are de gând să țină cont de apelurile publicate pe rețelele de socializare privind un vot de neîncredere la adresa lui Putin, ca urmare a acestei 'anchete antirusești'.

Șefi de stat și alți politicieni de rang înalt, miliardari, celebrități, sportivi, dar și rețele criminale se numără printre beneficiarii reali a peste 214.000 de societăți offshore înregistrate în 21 de paradisuri fiscale, relevă o anchetă jurnalistică efectuată în comun de 107 instituții media care au reușit să intre în posesia unor documente din arhivele secrete ale unei societăți panameze de consultanță, documente denumite acum generic 'Panama Papers'.

Furnizate inițial publicației germane Süddeutsche Zeitung de către o sursă anonimă, aceste documente, care par a fi cea mai mare scurgere de informații financiare secrete ajunse până în prezent în posesia presei, arată cum persoane din anturajul liderului de la Kremlin ar fi deturnat de-a lungul anilor prin intermediul companiilor offshore sute de milioane de euro din bani publici în folosul oligarhiei financiare ruse.

AGERPRES/(AS — autor: Adriana Matcovschi, editor: Vicențiu Purcărea, editor online: Andreea Lăzăroiu)

Citiți mai mult:
Francois Hollande: Franța va investiga orice pistă ca urmare a dezvăluirilor în scandalul ''Panama Papers''
Băncile austriece sunt implicate în scandalul Panama Papers (presă)

"Panama Papers", documentele ce dezvăluie cum politicieni și celebrități din lumea întreagă au beneficiat de societățile offshore

Le Monde/Panama Papers: Societățile offshore, "mașina de bani" a oligarhilor din jurul președintelui Putin

Premierul islandez, pus în dificultate de revelațiile din Panama Papers

Panama Papers: Compania Mossack Fonseca se consideră victima unei "campanii împotriva vieții private"

Panama Papers: Scurgerile de informații financiare dezvăluie cum sunt ascunși banii, folosindu-se paradisurile fiscale offshore

Panama Papers — FIFA anchetează un membru al Comisiei sale de etică

Lionel Messi și legăturile sale cu o firmă din Panama

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Milionarul Costel Alecu, „devoratorul de vedete”, a fost încarcerat în SUA

2 Așa o fi?

3 Câh...

4 Un filon de safir în valoare de 100 de milioane de dolari, cel mai mare din lume, descoperit de muncitori care…

5 VIDEO Erdogan e bolnav? / Sunt suspiciuni că ar avea o boală incurabilă