Pandemia a făcut ca fotbalul să se schimbe foarte mult în rău, afirmă Lionel Messi

Pandemia a făcut ca fotbalul să se schimbe foarte mult în rău, afirmă Lionel Messi

Argentinianul Lionel Messi, căpitanul echipei FC Barcelona, a explicat cât de dificil a fost pentru fotbalişti să evolueze în cursul acestui an fără suporteri în tribune, din cauza pandemiei de coronavirus, comparând atmosfera din timpul meciurilor cu cea de la antrenamente, informează Reuters.

"Este oribil să joci fără suporteri în tribune. Este o senzaţie foarte urâtă", a declarat starul sudamerican într-un interviu acordat cotidianului Marca, după ce a primit pentru a şaptea oară în cariera sa trofeul "Pichichi" rezervat golgheterului sezonului în Primera Division.

"Să nu vezi pe nimeni pe stadion este la fel ca la antrenament şi este foarte greu să intri cu adevărat în joc de la început. Din acest motiv vedem partide foarte inegale. Este complicat să câştigi, să joci împotriva oricui joci. Pandemia a făcut ca fotbalul să se schimbare foarte mult în rău. O vedem în jocuri. Sper ca toate acestea să treacă, să readucem oamenii pe stadioane şi să putem reveni la normal", a adăugat Messi, autorul a 25 de goluri în ediţia trecută a campionatului spaniol.

FC Barcelona s-a confruntat cu probleme după reluarea fotbalului, în vara acestui an, cu porţile închise, din cauza noului coronavirus. Catalanii au suferit un eşec umilitor în faţa germanilor de la Bayern Munchen (scor 2-8), în sferturile de finală ale Ligii Campionilor, a cărei fază finală s-a desfăşurat la Lisabona, cu porţile închise.

Nici în campionat lucrurile nu au stat mai bine pentru Messi şi colegii săi, care au avut cel mai slab start din ultimii 33 de ani în Primera Division, aflându-se acum pe locul al cincilea, la mare distanţă de liderul Atletico Madrid. De asemenea, pentru prima oară din 2006, Barca nu a reuşit să se claseze pe prima poziţie în grupa sa din Champions League.

Nici pentru Messi lucrurile nu au stat mai bine la nivel individual, reuşind doar nouă goluri în toate competiţiile, cinci dintre ele din penalty, cea mai slabă performanţă pentru argentinian, începând din campania 2007/2008 şi până acum.

Suporterii sunt absenţi la meciurile din prima ligă spaniolă de fotbal începând din martie, însă aceştia ar putea reveni în tribune în primăvara anului viitor, după ce o mare parte a populaţie va primi noul vaccin împotriva Covid-19.

Conform presei iberice, prima partidă cu fani în tribune va fi finala Cupei Spaniei, între echipele Real Sociedad şi Athletic Bilbao, amânată din cauza pandemiei şi care urmează să se dispute pe 4 aprilie.
AGERPRES (AS/autor: Mihai Dragomir, editor: Mihai Ţenea, editor online: Gabriela Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

3 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 VIDEO Unde o fi plecat așa intempestiv Nicușor Dan?