Pandurii, eliminată din Europa League, după 1-2 cu Maccabi Tel Aviv

Pandurii, eliminată din Europa League, după 1-2 cu Maccabi Tel Aviv

Echipa Pandurii Târgu Jiu a fost eliminată din Europa League la fotbal, după ce a fost învinsă de formația israeliană Maccabi Tel Aviv cu scorul de 2-1 (1-0), joi seara, pe Stadionul Municipal din Netanya, în manșa a doua a turului al treilea preliminar al competiției.

 

Marian Pleașcă (57) a înscris pentru gorjeni, în timp ce Nosa Igiebor (24) și Ezequiel Scarione (80) au marcat pentru Maccabi, care câștigase și prima partidă, cu scorul de 3-1.

Pandurii părăsește competiția pe care a abordat-o nepregătită, având în vedere schimbul de garnituri din această vară, cu multe plecări și la fel de multe veniri.

Maccabi și-a demonstrat valoare și s-a calificat fără probleme în play-off-ul competiției.

Gazdele au avut o primă ocazie la Netanya prin Orlando Sa (10), dar acesta a trimis pe lângă Lazar și pe lângă poartă. Portarul echipei din Târgu Jiu a apărat apoi șutul lui Rikan din mijlocul careului (17), dar a fost învins în min. 24, când Nosa Igiebor a reluat cu capul din 6 metri, la centrarea lui Medunjanin.

Lazar s-a mai remarcat în minutul 30, la mingea trimisă de Medunjanin, apoi Miha (32) a fost blocat, Orlando Sa (33) a trimis cu capul pe lângă țintă, iar șutul lui Dasa (39) a fost reținut de Lazar.

Igiebor a avut două ocazii mari în debutul reprizei secunde, după ce a scăpat singur cu Lazar, fiind blocat de goalkeeper (48), iar apoi a reluat alături de poartă cu capul (51).

Pandurii a reușit să egaleze prin fundașul dreapta Pleașcă (57), la capătul unei acțiuni individuale, dar ultima jumătate de oră a fost dominată categoric de gazde, pe fondul unei căderi fizice a gorjenilor.

Medunjanin (66) a trimis în bară din lovitură liberă, apoi Maccabi a avut o dublă ocazie, prin Scarione și Itzhaki (77), blocați de apărarea oltenilor. Scarione a marcat al doilea gol al israelienilor (80), cu capul, din centrarea lui Miha, pentru ca echipa din Tel Aviv să mai rateze două mari ocazii prin rezerva Ben Basat, pe contraatac, singur cu portarul (83), iar în a doua situație a reluat în plasa laterală (87).

Elocvent pentru desfășurarea ostilităților este raportul șuturilor pe poartă oferit de site-ul UEFA, 13-1 pentru gazde.

Maccabi Tel Aviv — Pandurii Târgu Jiu 2-1 (1-0)
Au marcat: Nosa Igiebor (24), Ezequiel Scarione (80), respectiv Marian Pleașcă (57).
Netanya, Stadion Municipal: 9.000 spectatori
Europa League — turul al treilea preliminar (manșa a doua)
În prima manșă: 3-1

Au evoluat echipele:

Maccabi: 95. Predrag Rajkovic — 2. Eli Dasa, 21. Igor Filipenko, 18. Eytan Tibi, 22. Avraham Rikan — 51. Yossi Benayoun (9. Eden Ben Basat, 82), 4. Haris Medunjanin, 6. Gal Alberman (căpitan; 5. Ezequiel Scarione, 59), 40. Nosa Igiebor, 15. Dor Miha — 70. Orlando Sa (10. Barak Itzhaki, 72). Antrenor: Șota Arveladze.
Rezerve neutilizate: 55. Haviv Ohayon — 23. Eyal Golasa, 26. Tal Ben Haim, 42. Dor Peretz.

Pandurii: 1. David Lazar — 25. Marian Pleașcă (căpitan), 4. Jordy Buijs (77. Rodemis Trifu, 71), 6. Nikola Vasiljevic, 3. Gordan Bunoza — 52. Alexandru Răuță, 17. Andrei Pițian — 5. Valentin Munteanu (8. Claudiu Voiculeț, 46), 24. Filip Mrzljak, 26. Adelin Pîrcălabu (23. Constantin Grecu, 79) — 11. Ovidiu Herea. Antrenor: Petre Grigoraș.
Rezerve neutilizate: 33. Răzvan Stanca — 18. Bogdan Ungurușan, 70. Armiche Ortega Medina, 99. Christian Obodo.
Arbitru: Serge Gumienny; arbitri asistenți: Jimmy Cremers, Thibaud Nijssen; arbitru de rezervă: Jan Boterberg (toți din Belgia)
Delegat UEFA: Campbell Ogilvie (Scoția), observator UEFA pentru arbitri: Stefano Podeschi (Italia)

AGERPRES (editor: Mihai Țenea, editor online: Adrian Dădârlat)


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

4 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro