Paoli (CFO Enel): Ne pregătim de o creştere semnificativă a investiţiilor în România

Paoli (CFO Enel): Ne pregătim de o creştere semnificativă a investiţiilor în România

Compania italiană Enel se pregăteşte să crească semnificativ investiţiile în România în următoarea perioadă, în special în sectorul energiei regenerabile, a anunţat, marţi, directorul financiar al companiei, Alberto de Paoli, într-o conferinţă de presă.

"Suntem aproape de o creştere mare, mare a investiţiilor în România în toate afacerile, în principal în regenerabile, unde vom reîncepe dezvoltarea, dar şi în reţele", a spus Paoli.

La rândul său, Francesco Starace, CEO al grupului, a arătat că România este o ţară minunată pentru investitorii străini şi poate beneficia foarte mult de pe urma politicii verzi a Uniunii Europene.

"Romania este o ţară minunată pentru a fi prezenţi aici, sunt multe oportunităţi de investiţii pe viitor, există un mare potenţial de creştere pentru energia regenerabilă, ceea ce este în linie cu trendul european pe care Comisia Europeană încearcă să îl impună. Credem că România ar trebui să beneficieze foarte mult de Green Deal şi se află pe o traiectorie bună în acest sens", a spus Starace.

El a subliniat, de asemenea, că Enel va continua investiţiile în energia regenerabilă în România.

"Vom continua, cu siguranţă, investiţiile în sectorul energiei regenerabile în România. Vom continua transformarea reţelelor în unele digitale şi vedem potenţial pentru creşterea serviciilor de retail şi clienţi de business în România. În România există un număr important de clienţi, foarte activi, care credem că vor avea de beneficiat în urma prezenţei noastre în România", a mai spus şeful companiei de utilităţi.

Întrebat dacă filialele din România vor urma un proces de reorganizare, el a răspuns: "Reorganizarea este ceva ce facem oriunde putem, astfel încât organizarea companiilor să fie cât mai funcţională şi mai puţin complexă".

Paolo a adăugat că afacerile din România nu sunt integrate, iar optimizarea de cash este foarte dificilă. "Unele companii au nevoie de capital, iar altele au exces de cash. Deci este nevoie de integrarea afacerilor pentru a crea valoare", a precizat directorul financiar.

Starace a adăugat că Enel nu va investi în sectorul extracţiei de gaze.

"Am vândut distribuţia de gaze în urmă cu mult timp pentru că nu vedem nicio valoare adăugată în acest tip de active, având în vedere trendul de electrificare care a cuprins toată lumea", a subliniat reprezentantul companiei energetice.

Enel deţine în România companiile de distribuţie a energiei electrice din Muntenia Sud, Banat şi Dobrogea. De asemenea, compania este unul dintre principalii producători de energie regenerabilă din ţară.

Totodată, Enel România are 3 milioane de clienţi. AGERPRES/(Autor: Florentina Cernat, editor: Andreea Marinescu, editor online: Ady Ivaşcu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Simple zvonuri?

2 VIDEO Voi vedeți ce se întâmplă pe Autostrada A1 Sibiu - Pitești?

3 Scrisoarea asta nu poate fi adevărată! / Ce le-a scris judecătorilor o moldoveancă despre plăcerea sexului desco…

4 VIDEO Sex mistic în temple, dansuri în pielea goală şi spirale yoga

5 Dobitocul ăsta prezintă știri la Antena 3! / Citiți și voi ce personaje adăpostește cloaca lui Voiculescu!