Papa Francisc a discutat cu 20 de foste prostituate, dintre care șase românce

Papa Francisc a discutat cu 20 de foste prostituate, dintre care șase românce

Papa Francisc a făcut vineri o vizită surpriză la un apartament din Roma unde locuiau 20 de foste prostituate, dintre care șase românce, pentru a discuta cu acestea timp de o oră, relatează AFP.

Vizita survine în contextul în care pontiful argentinian a denunțat în mod constant traficul de persoane aflat adesea în spatele prostituției drept o "crimă împotriva umanității".

Potrivit unui comunicat al Vaticanului, grupul de femei care locuia în apartament era format din șapte nigerience, șase românce, patru albaneze, o tunisiancă, o ucraineancă și o italiancă, toate în vârstă de circa 30 de ani.

Salvate dintr-o rețea de trafic de persoane după ce "au suferit grave violențe fizice și au fost plasate sub protecție", femeile sunt în prezent găzduite de o asociație catolică într-un apartament din nordul capitalei italiene, se precizează în comunicatul amintit.

Vizita se înscrie în cadrul unei "vineri a milosteniei", ocazie cu care Papa face în fiecare lună o vizită privată, pe durata Jubileului milosteniei.

În același context, pontiful s-a întâlnit cu toxicomani, preoți bătrâni, refugiați, persoane care suferă de boli mintale sau persoane aflate în stare vegetativă, cel mai adesea la Roma sau în împrejurimi.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 „Sacoșa cu 2,5 milioane de euro era pentru Elena Udrea”

3 Ce urmează? Liniște și o guvernare liberală

4 Tun de 400 de milioane de euro! / Cui au dat liberalii licențele pentru nămolul de la Techirghiol și sarea de la…

5 „Femeile care vor să facă sex să poarte la job un cerculeț verde pe rever” / Controversă provocată de George Bu…