Papa Francisc a mers în centrul Romei pentru a-și cumpăra noi ochelari de vedere

Papa Francisc a mers în centrul Romei pentru a-și cumpăra noi ochelari de vedere

Papa Francisc a mers joi la un optician din centrul Romei pentru a încerca o nouă pereche de ochelari, potrivit mass-media italiană citată de AFP și Reuters.

Suveranul pontif a ajuns la optician după-amiaza târziu cu un autoturism obișnuit și a intrat singur în magazinul de pe Via del Babuino, stradă aflată în animatul centru istoric al Romei, aproape de celebra Piazza del Popolo, creând o busculadă în fața vitrinei magazinului, scrie AFP.

Papa a sosit cu una dintre secretarele lui, un șofer și mai mulți polițiști în civil, precizează Reuters.

Fostul cardinal argentinian Jorge Bergoglio a efectuat un control al vederii înainte de a încerca câteva perechi de ochelari, stând în magazin aproximativ patruzeci de minute.

Potrivit agenției de știri religioase I-Media, Papa a cerut comerciantului să plătească prețul obișnuit al ochelarilor, atunci când acesta a încercat să-i acorde o favoare, scrie AFP.

Proprietarul magazinului, Alessandro Spiezia, care făcuse și anterior ochelari pentru papă, dar întotdeauna fuseseră livrați la Vatican de consilieri, a spus că nu știa că Papa Francisc va veni personal la magazin, relatează Reuters.

"El mi-a spus că vrea să utilizeze ramele vechi, deoarece nu dorea să cheltuiască prea mulți bani și a insistat să plătească", a spus Spiezia pentru un post de televiziune local.

Papa Francisc suferă la nivelul ochilor de hipermetropie (un viciu de refracție prin care imaginea se formează în spatele retinei, ceea ce face ca vederea să fie încețoșată) și prezbitism (pierderea progresivă a elasticității cristalinului care se manifestă prin dificultatea citirii textelor cu corp mic de literă și obosirea ochilor), fiind client fidel al acestui magazin, la care de altfel a apelat și Papa emerit Benedict al XVI-lea, potrivit site-ului opticianului citat de AFP.

Într-un interviu pentru un post de televiziune mexican difuzat în luna martie, Papa Francisc, care duce o viață simplă și vrea să fie apropiat de oameni, a spus că de la ascensiunea sa la pontificatul Vaticanului în anul 2013, îi lipsește faptul că nu poate ieși singur pe stradă, de exemplu, pentru a mânca o pizza, notează AFP. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Cine era femeia găsită moartă într-un geamantan, în Oradea

2 Nea ăsta e comisarul de poliție Cosmin Popovici, cu apartament în Spania și nenumărate proprietăți în țară / Nu poate justifica 1,3 milioane lei

3 Andrei Caramitru / Ghinea, Barna, Drulă și Moșteanu. Cam ăștia. Plus Cioloș. Trebuie să plece…

4 Posibil război civil în Ucraina și un nou pas al Rusiei spre Gurile Dunării, două dintre consecințele înghețării ostilităților în țara vecină

5 Foarte interesante amănunte...