Papa Francisc a oficiat slujba din Joia Mare în bazilica Sfântul Petru

Papa Francisc a oficiat slujba din Joia Mare în bazilica Sfântul Petru

Papa Francisc a oficiat slujba din Joia Mare în bazilica Sfântul Petru, înainte de ceremoniile din Vinerea Mare şi de Paşte, relatează dpa.

Este doilea an în care liderul catolicilor din întreaga lume va oficia cea mai importantă sărbătoare religioasă pentru creştini într-un format redus din cauza pandemiei.

La slujba de la Vatican au participat doar câţiva credincioşi, episcopi, preoţi şi călugăriţe - în total aproximativ 200 de persoane, conform participanţilor.

La aşa-numita Liturghie Hristică din Joia Mare sunt sfinţite uleiuri în bazilica Sfântul Petru. Aceste uleiuri sunt utilizate în Parohiile catolice din Roma pe tot parcursul anului, pentru ceremonii precum botezurile şi pentru ungerea bolnavilor.

 

Foto: (c) Andrew Medichini / EPAToate slujbele oficiate de Papa Francisc în timpul sărbătorii de Paşte au loc în prezenţa unui număr redus de persoane. Majoritatea evenimentelor au loc mai degrabă în bazilica Sfântul Petru decât cu pelerini în altă parte a oraşului.

În Vinerea Mare, Papa Francisc va comemora suferinţa şi răstignirea lui Iisus Hristos. O procesiune care se desfăşoară de obicei la Colosseum, va avea loc în Piaţa Sfântul Petru, la fel ca anul trecut.

Papa, în vârstă de 84 de ani, va ţine o slujbă în ajunul sărbătorii de Paşte, sâmbătă seara, la bazilica Sfântul Petru. Duminică va fi oficiată Liturghia de Paşte şi va fi dată binecuvântarea ''Urbi et orbi'' (''Cetăţii şi lumii'').

Din cauza pandemiei, restricţii deosebit de stricte se aplică şi în Italia de Paşte. Papa a fost deja vaccinat împotriva coronavirusului, notează dpa. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Valorile” României / Șpriț de 2 miliarde € la un restaurant de pe malul lacului Herăstrău!

2 Un asemenea animal ar trebui arestat!

3 Așa o fi?

4 Șoșoacă, la Ambasada Rusiei cu șeful Sputnik din România

5 Imbecilul ăsta este senator PSD! Dobitocul se laudă că l-a oprit pe Iohannis să-i oblige pe copii să se mastur…