Papa Francisc invitat de primarul Kievului să viziteze oraşul sau să trimită un mesaj prin videoconferinţă

Papa Francisc invitat de primarul Kievului să viziteze oraşul sau să trimită un mesaj prin videoconferinţă

Primarul Kievului, Vitali Klitschko, i-a trimis papei Francisc o scrisoare pentru a-l invita să viziteze oraşul în aceste momente de restrişte după invazia Rusiei, sau, în caz că nu este posibil, să trimită populaţiei un mesaj prin videoconferinţă, relatează EFE.

"Credem că prezenţa fizică a liderilor religioşi în Kiev este esenţială pentru a salva vieţi şi a netezi calea spre pace, în ţara noastră, şi în alte locuri", notează primarul în această scrisoare, a cărei primire a fost confirmată de nunţiul (ambasadorul la Vatican), Visvaldas Kulbokas.

Klitschko precizează că va oferi Suveranului Pontif sprijinul necesar pentru a efectua această călătorie, şi în caz în care nu este posibil papa "ar putea participa la o videoconferinţă comună, înregistrată sau difuzată în direct, şi se vor face eforturi ca şi preşedintele Zelenski să participe" la aceasta.

"Facem apel la dumneavoastră ca lider spiritual, să vă exprimaţi compasiunea, să vă alăturaţi poporului ucrainean şi să difuzaţi în comun un apel la pace", subliniază primarul capitalei ucrainene asediată de trupele ruseşti.

Purtătorul de cuvânt al Sfântului Scaun, Matteo Bruni, a confirmat că papa a primit scrisoarea de la Vitali Klitschko, dar nu a precizat dacă a acceptat invitaţia.

"Sfântul Părinte a primit scrisoarea de la primarul capitalei ucrainene şi este aproape de suferinţele acestui oraş, de cei rămaşi acolo, de cei care au fost nevoiţi să fugă şi de cei chemaţi să o administreze. Se roagă la Dumnezeu pentru a-i proteja de violenţe", transmite într-un comunicat Matteo Bruni.

Papa Francisc a lansat numeroase apeluri la pace de la începerea războiului şi la încetarea atacurilor.

Duminică, la rugăciunea Angelus, papa a cerut să fie oprit "masacrul" comis în Ucraina după invazia Rusiei, pe care a numit-o "o agresiune armată inacceptabilă".AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Turcii intră surprinzător pe Autostrada Transilvania, pe tronsonul unde lucrează românii de la UMB!