Papa Francisc promite că va fi sincer la întâlnirea cu Donald Trump

Papa Francisc a afirmat că va fi sincer la întâlnirea cu președintele american Donald Trump, transmite Reuters. Suveranul pontif a discutat cu reporterii la bordul aeronavei cu care se întorcea sâmbătă din Portugalia la Vatican.

Papa îl va primi pe Trump pe 24 mai la Vatican și a promis că își va spune părerea despre subiectele asupra cărora cei doi lideri nu sunt de acord, dar va rămâne în același timp deschis și nu îl va judeca pe președintele Statelor Unite înainte de a-i afla punctele de vedere.

"Chiar dacă unii cred altceva, trebuie să fim sinceri cu privire la ce gândim fiecare", a insistat Francisc, adăugând că speră să găsească "o ușă măcar întredeschisă" pentru dialog cu oaspetele său, astfel încât să poată contribui, alături de acesta, la cauza păcii în lume.

Anul trecut, când Trump și-a anunțat în campania electorală intenția de a construi un zid la frontiera SUA cu Mexicul, Papa a afirmat că un om cu asemenea păreri "nu este creștin". Cei doi au păreri foarte diferite și despre modificarea climei, reamintește Reuters: capul Bisericii Catolice consideră protecția mediului un punct cheie și susține opiniile științifice potrivit cărora încălzirea globală este provocată în primul rând de activitățile umane, iar șeful Casei Albe a semnat deja un ordin executiv de abrogare a legislației de mediu adoptate în mandatul predecesorului său, Barack Obama.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Şeful spitalului principal din Wuhan a murit de infecţie cu coronavirus. Partidul ar vrea să amâne Congresul d…

2 VIDEO Priviți, presa americană independentă continuă să publice imagini cu adevărul din China

3 Nu vă lăsați manipulați de mafia securistă!

4 Udrea / Eram în topul politicienilor care conduc astăzi țara și chiar Europa, dacă nu era un plan ticluit afară…

5 PSD lăcrimează / Carmen Dan, Manda, Codrin Ștefănescu și Mitralieră când îl văd pe Dragnea adus cu cătușe...

recomandări

Te ia DNA: MIZDRAN MIHAITA MARIAN

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

10+ Fotografii nepublicate din arhiva National Geographic