Papa Francisc s-a întâlnit cu unul din cei mai importanți oficiali ai Bisericii de la Moscova

Papa Francisc s-a întâlnit cu unul din cei mai importanți oficiali ai Bisericii de la Moscova

Papa Francisc s-a întâlnit miercuri cu Mitropolitul Antonie, al doilea cel mai important om din Biserica Ortodoxă Rusă. Acesta a luat parte la loc de onoare la audiența generală susținută de suveranul pontif.

FOTO EPA EFE

La finalul audienței generale, Mitropolitul Antonie a fost primul care a mers să îl salute pe papă. Cei doi au stat de vorbă preț decâteva minute.

Această întrevedere are loc la doar câteva zile de când Papa Francisc a făcut un comentariu legat de posibila implicare a Vaticanului într-o misiune de pace pentru încetarea războiului din Ucraina.

„Există o misiune în curs acum, dar nu este încă publică. Când va fi publică, o voi dezvălui”, a spus pontiful, la întoarcerea din Ugaria.

De asemenea, Papa a mai afirmat că a discutat cu premierul Orban și cu Mitropolitul Hilarion în timpul vizitei din Ungaria. Cuvintele suveranului pontif au luat prin surprindere atât Kievul cât și Moscova, ambele tabere afirmând că nu știu nimic despre vreo inițiativă a papei.

De la rostirea cuvintelor legat de o misiune de pace, nu s-a mai auzit nimic legat de acest subiect și biroul de presă al papei nu a răspuns comentariilor apărute în ultimele zile.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 O dezvăluire care dă de gândit / „Din păcate, nu am avut ocazia să-l cunosc pe Zelensky în persoană. Probabil că are alte lucruri de făcut”

2 Voi vedeți ce le fac ucrainenii rușilor?

3 Sisteme de apărare aeriană din Crimeea ar fi fost lovite cu rachete ATACMS

4 Așa o fi?

5 Așa o fi, cum zice omul ăsta?