Papa Francisc va efectua o vizită în Ungaria

Papa Francisc va efectua o vizită în Ungaria

Papa Francisc va vizita Ungaria şi va participa la slujba care încheie Congresul Internaţional al Euharistiei de pe 12 septembrie, a declarat luni pentru MTI cardinalul Peter Erdo, şeful Bisericii catolice din Ungaria, relatează agenţia de presă ungară.

Vizita a fost amânată din 2020, la fel ca şi Congresul Internaţional al Euharistiei, din cauza pandemiei de coronavirus, a declarat el.

Vizita este "o mare bucurie pentru conferinţă şi ne dă speranţă şi consolare în aceste vremuri grele", a adăugat cardinalul Erdo.

Slujba "statio orbis" pentru oraş şi lume care va fi oficiată cu acest prilej reprezintă momentul de vârf al congresului euharistiei. "De aceea este potrivit şi obişnuit ca papa să participe la ea, după ce va participa şi la conferinţă", a adăugat prelatul.

Congresul se va desfăşura între 5 şi 12 septembrie şi va prilejui evenimente religioase, o conferinţă, dezbateri şi concerte.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina