Papua Noua Guinee: Poliția deschide focul asupra studenților (presa)

Papua Noua Guinee: Poliția deschide focul asupra studenților (presa)

Poliția din Papua Noua Guinee a deschis miercuri focul asupra studenților care manifestau în capitala Port Moresby și vreo șapte persoane au fost rănite, au informat mass-media, citate de AFP.

De peste o lună, studenții boicotează cursurile pentru a protesta față de refuzul premierului Peter O'Neill de a se supune unui mandat de arestare care a fost lansat împotriva lui fiind suspectat de corupție.

Potrivit mass-media locale, violențele au izbucnit în momentul în care studenții au intenționat să defileze până la sediul parlamentului, unde prim-ministrul era supus unei moțiuni de cenzură.

"Au tras, au tras direct în mulțime", a declarat un student, Gerald Peni, la Australian Broadcasting Corporation. "Mulți studenți au căzut loviți, au fost răniți, nu se știe deocamdată dacă sunt victime", a adăugat el.

Postul local de televiziune EMTV a scris pe Twitter că șapte persoane au fost rănite.

Poliția din Port Moresby a declarat pentru AFP că nu poate confirma sau dezminți aceste informații.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Etnicii minoritari din armata rusă au început să vorbească în limba nativă pentru a nu fi bombardați de ucraineni

2 O nouă ameninţare lansată de propaganda rusă: „Două rachete nucleare vor lovi imediat. Una la Washington, cealaltă la Londra” VIDEO

3 ULTIMA ORĂ VIDEO Primele imagini cu „măcelul” produs de ucraineni la baza militară rusească din Crimeea

4 ULTIMA ORĂ Primul oficial ucrainean de top care admite că este „imposibil” ca Ucraina să învingă Rusia cu nivelul actual de sprijin din Occident

5 Așa arată prostia made in Rusia...