"Paradise Papers": Ministrul american al comerțului afirmă că nu este nimic în neregulă cu investițiile sale

"Paradise Papers": Ministrul american al comerțului afirmă că nu este nimic în neregulă cu investițiile sale

Ministrul american al comerțului, Wilbur Ross, a susținut că nu este nimic în neregulă în ce privește investițiile sale într-o firmă de shipping despre care se afirmă că are legături semnificative cu anturajul președintelui rus Vladimir Putin, transmite Reuters, preluând BBC. Dezmințirea sa vine după dezvăluirile făcute duminică de Consorțiul Internațional al Jurnaliștilor de Investigații sub numele 'Paradise Papers'.

"Faptul că (Sibur) se întâmplă să fie numită o companie rusească nu înseamnă că e ceva rău cu ea", a declarat Ross unui ziarist de la BBC, care a difuzat răspunsurile sale pe Twitter.

Media din SUA au relatat, citând documente provenite de la o firmă de avocatură offshore, că ministrul american al comerțului controlează 31% din Navigator Holdings, despre care New York Times a scris că obține anual milioane de dolari din transportul de gaz pentru compania petrochimică rusă Sibur.

În ce o privește, societatea petrochimică rusă a precizat într-o declarație citată de Reuters că nu a avut contacte directe cu Ross și că în relațiile cu partenerii săi nu a încălcat sancțiunile impuse Rusiei în legătură cu criza din Ucraina. Între acționarii Sibur se numără un asociat al lui Putin care este vizat de aceste sancțiuni, menționează Reuters.

În declarație, Sibur își manifestă între altele "surprinderea față de interpretarea cu conotație politică din anumite media" a activităților sale comerciale obișnuite, activități care "se reflectă în raportările sale financiare".

Și ministrul sârb Nenad Popovic, al cărui nume apare în "Paradise Papers", a subliniat într-o declarație citată luni de Tanjug că nu are companii înregistrate în zone offshore. "Toate companiile mele sunt înregistrate în Rusia și Europa și, mai important, ca deținător al unei funcții în guvern, mi-am declarat toate companiile Agenției anticorupție a Republicii Serbia", a insistat Popovic, care este ministru fără portofoliu pentru inovație și dezvoltare tehnologică. Acesta a menționat chiar că renumita firmă de consultanță PWC, cu care colaborează de 20 de ani, i-a propus în 2012 să-și mute activitățile comerciale în zone offshore, dar a refuzat.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Planeta sexuală Oltenia / Elevă de 16 ani, prinsă de mamă în timp ce făcea sex cu profesorul de informatică, de 42 de ani

2 Scandal sexual cu dansatoarea maneliștilor! Cristina Pucean îl dă în vileag pe Bogdan de la Ploiești!

3 VIDEO Rareș Bogdan, reacție promptă după declarațiile cancelarului Austriei

4 VIDEO Explozie puternică urmată de incendiu la fabrica companiei austriece Kronospan Sebeș

5 Răsturnare de situație! / Un moştenitor secret al celebrei avocate Paula Iacob revendică averea uriașă de 10 milioane de euro