Parchet: Patru persoane au fost condamnate şi două achitate într-un dosar privind furtul tezaurelor dacice

Parchet: Patru persoane au fost condamnate şi două achitate într-un dosar privind furtul tezaurelor dacice

Patru persoane au fost condamnate şi alte două achitate definitiv de magistraţii Curţii de Apel Alba Iulia într-un dosar privind furtul tezaurelor dacice, informează, luni, Parchetul de pe lângă Înalte Curte de Casaţie şi Justiţie.

Potrivit unui comunicat al parchetului transmis AGERPRES, în cursul zilei de 23 martie, Curtea de Apel Alba Iulia a pronunţat o hotărâre definitivă în cel de-al cincilea dosar privind furtul tezaurelor dacice, cauze instrumentate de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia.

"În această cauză, au fost trimişi în judecată, pe data de 5 august 2008, zece inculpaţi pentru fapte comise în perioada 1998 - 2007. Instanţa de fond s-a pronunţat pe data de 10 august 2015, dispunând condamnarea a nouă inculpaţi la pedepse cu închisoare între 2 şi 6 ani ani, un singur inculpat fiind achitat. Instanţa de apel a decis, pe data de 23 martie 2018, condamnarea a patru inculpaţi, încetarea procesului penal pentru alţi patru inculpaţi, ca urmare a împlinirii termenului de prescripţie a răspunderii penale şi achitarea a doi inculpaţi", se menţionează în comunicat.

Sursa citată arată că inclusiv inculpaţii pentru care s-a dispus încetarea procesului penal au fost obligaţi la plata de despăgubiri către statul român prin Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale, respectiv, instanţa a decis obligarea acestora la plata a 886.440 de euro şi 102.023 dolari, precum şi confiscarea unui autoturism.

Parchetul precizează totodată că, în total, în cele cinci dosare privind furtul tezaurului dacic, au fost trimişi în judecată 34 de inculpaţi, dintre care, până la această dată, 24 au fost condamnaţi. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Noul” PNL / Trei foști miniștri din Guvernele Dragnea și un ministru din Guvernul Ponta candidează din partea …

2 Birchall, cu colții în jugulara lui Streinu-Cercel: Se pare că imunitatea parlamentară bate imunitatea medical…

3 De asta i-o fi pus Firea directori? / Semnați dom’le că dacă era vreun dosar la DNA știam, că-s prieten cu Călin…

4 Sensurile giratorii din România versus cele din Anglia. „Englezii habar n-au cum se fac banii“

5 PSD continuă linia infracțională / Avocata lui Dragomir, implantată de cuplul Vasilescu-Manda în fruntea listei …