Parchetul de la Lehliu Gară a deschis dosar penal pentru accidentul de pe A2; vinovatul nu a fost încă identificat

Parchetul de la Lehliu Gară a deschis dosar penal pentru accidentul de pe A2; vinovatul nu a fost încă identificat

Parchetul de pe lângă Judecătoria Lehliu Gară a deschis dosar penal în cazul accidentului în lanț produs sâmbătă dimineață pe autostrada A2, iar potrivit datelor actuale încadrarea este de ucidere din culpă și vătămare corporală însă nu au fost identificați deocamdată cei vinovați, a declarat, pentru AGERPRES, Liliana Bănescu, prim procuror în cadrul instituției.

"A fost înregistrat dosarul, iar din primele date rezultă că încadrarea probabilă este de ucidere din culpă și vătămare corporală, având în vedere victimele. Nu e ușor cu încadrarea pentru că sunt foarte multe persoane vătămate, în diferite situații medicale, care pot evolua pe parcurs. Poate că va fi cu încadrare pe formă agravată, având în vedere numărul victimelor", a afirmat reprezentatul Parchetului din Lehliu Gară.

Liliana Bănescu a precizat că, deocamdată, datele din dosar sunt într-o fază preliminară, având în vedere că investigația în teren nu a fost finalizată, polițiștii făcând în continuare măsurători, determinarea alcoolemiei persoanelor implicate și culegere de alte probe.

Întrebată dacă au fost identificate până în acest moment persoana sau persoanele cu responsabilități în producerea accidentului în lanț, reprezentantul Parchetului a precizat că în prezent nu apar în dosar nume de persoane care ar putea fi considerate vinovate. "În momentul de față nu avem față de nimeni îndreptată acțiunea penală. Aceste lucruri vor fi stabilite în zilele următoare, după ce ne vom lămuri cu toate datele culese privind cauzele producerii accidentului", a subliniat Liliana Bănescu.

Trei persoane au murit și peste 50 au fost rănite sâmbătă în accidentul în lanț produs pe Autostrada Soarelui, în zona Lehliu, arată cele mai noi date oferite de autorități.

Comisar-șef de poliție George Grigore, director adjunct la Direcția Rutieră din cadrul Poliției Române, a declarat sâmbătă, pentru AGERPRES, că, potrivit primelor cercetări, în zonă s-ar fi produs două accidente foarte apropiate unul de celălalt.

"Sunt 3 decedați și 29 de autovehicule implicate, dintre care două microbuze de transport persoane și unul de transport marfă", a spus George Grigore.

Potrivit acestuia, în prezent la spitale primesc îngrijiri medicale peste 40 de persoane rănite. "Acum la spital sunt undeva la 40 — 41 de persoane care primesc îngrijiri medicale", a precizat George Grigore, arătând că "situația este dinamică".

El a mai spus că, din primele cercetări, s-ar fi produs două accidente distincte pe autostrada A2, la o distanță de trei — patru metri unul de celălalt. "Din primele cercetările de până acum, se pare că sunt două accidente distincte, dar se continuă cercetările (...) și vom stabili ulterior dacă sunt două sau unul", a afirmat George Grigore.

Tot din primele cercetări, cauza accidentelor ar fi fost neadaptarea vitezei de deplasare la condițiile meteo rutiere, respectiv la ceața foarte densă.

Comisar-șef de poliție George Grigore a mai afirmat că la locul accidentului nu mai sunt persoane rănite, ci au rămas doar trupurile celor 3 decedați, care ar urma să fie transportate la IML.

Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, a declarat, la rândul său, pentru AGERPRES, că în total au fost 57 de răniți, iar 16 au refuzat să meargă la spital.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Lovitură de manual! / Tanc rusesc lovit fatal chiar dacă-și activase sistemul de ascundere

2 ULTIMA ORĂ „Chiar o să-mi pun gâtul la bătaie” / Fostul șef MI6 susține că Putin va pierde puterea în foarte scurt timp

3 Dovada pierderilor imense suferite în Ucraina! Rusia scoate din depozite vechile T-62!

4 „Nu mai pot fi părtaș la această ticăloșie” / Demisie cu strigături la vârful diplomației Rusiei

5 VIDEO Șefa Russia Today: Cine studiază în Occident merge direct în iad / Dacă Rusia nu câștigă războiul se va termina rău pentru toată omenirea