Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

Parchetul de pe lângă Tribunalul București sesizat pentru coruperea alegătorilor prin campania "Black Friday la PRU"

Biroul electoral al Municipiului București sesizează Parchetul de pe lângă Tribunalul București și Autoritatea Electorală Permanentă referitor la campania "Black Friday la PRU" pentru infracțiunea de corupere a alegătorilor.

Această decizie a Biroului electoral de circumscripție al Municipiului București, adoptată miercuri, survine unor sesizări făcute de un cetățean și de un candidat al PRM.

"În aceste sesizări s-a arătat că pe site-ul oficial al PRU a apărut un anunț conform căruia începând cu data de 18.11.2016, orele 00,00 conceptul de Black Friday va fi introdus în politică de către această formațiune, în sensul că membrii PRU cu posibilități financiare vor oferi gratuit smartphonuri marca Samsung, Iphone, Huawei etc. celor care vor semna adeziunea și vor deveni astfel membrii acestui partid până la data mai sus menționată", se arată în decizia BEM.

Membrii Biroului au constatat, din înscrisurile anexate la sesizări și din vizualizarea anunțului apărut pe site-ul PRU, că există indicii privind posibila săvârșire a infracțiunii de corupere a alegătorilor.

"Analizând sesizările formulate prin prisma motivelor invocate, a actelor depuse și în lumina dispozițiilor legale aplicabile, Biroul Electoral de Circumscripție nr. 42 al Municipiului București constată că se invocă săvârșirea infracțiunii de corupere a alegătorilor prevăzută de art. 386 alin. 1 Cod penal, în conformitate cu care: "Oferirea sau darea de bani, de bunuri, ori de alte foloase în scopul determinării alegătorului să voteze sau să nu voteze o anumită listă de candidați ori un anumit candidat, se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 3 ani și interzicerea exercitării unor drepturi", menționează documentul citat.

Deoarece este vorba despre invocarea săvârșirii unei infracțiuni, s-a decis sesizarea organelor de urmărire penală, respectiv Parchetul de pe lângă Tribunalul București. Din punct de vedere al competenței teritoriale s-a avut în vedere faptul că PRU are sediul în București.

Totodată, Biroul electoral al Municipiului București apreciază că au fost încălcate și dispoziții legale referitoare la modalitatea de finanțare a campaniilor electorale, astfel că se impune sesizarea Autorității Electorale Permanente.

Biroul Electoral de Circumscripție nr. 42 al Municipiului București a decis încetarea și retragerea de pe site-ul formațiunii politice a campaniei "Black Friday la PRU" și sesizarea Parchetului de pe lângă Tribunalul București și a Autorității Electorale Permanente. Această decizie poate fi contestată în termen de 48 de ore la Biroul Electoral Central.

AGERPRES / (AS — autor: Karina Olteanu, editor: Marius Frățilă, editor online: Ada Vîlceanu)


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 ALERTĂ Citiți ce i-a transmis lui Dragnea o mamă cu trei copii care a fost la mitingul de la Iași! România se …

2 Sursele puterii PSD. Toți românii cu minte și suflet ar trebui să citească acest articol

3 ALERTĂ! După ce-a fugit ca un șobolan de la Iași, Dragnea scrie sfidător pe Facebook! Românii l-au taxat: „Căc…

4 CUTREMUR în MAI! Șeful DGA, acuzații PENALE la adresa ministresei din Teleorman: „Carmen Dan a mințit. Eu și f…

5 VIDEO Dragnea, imitat de actorii Teatrului de Comedie: „Nimic ești tu, mincinosule!

recomandări

Te ia DNA: Vlad Cosma

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Avem apă pe Marte. Dar viață?