Parchetul General a transmis CSM un punct de vedere critic cu privire la grațiere și modificarea codurilor penale

Parchetul General a transmis CSM un punct de vedere critic cu privire la grațiere și modificarea codurilor penale

Ministerul Public a transmis miercuri Consiliului Superior al Magistraturii un punct de vedere critic în legătură cu proiectele de ordonanță de urgență privind grațierea și de modificare a codurilor penale.

Într-un comunicat remis miercuri AGERPRES, Ministerul Public consideră că promovarea celor două proiecte de acte normative nu poate fi realizată în regim de urgență, având în vedere și dimensiunea consecințelor adoptării acestor reglementări, care ar putea avea drept rezultat vulnerabilizarea gravă a instituțiilor statului în fața criminalității.

Totodată, Parchetul apreciază că adoptarea celor două proiecte în forma în care au fost comunicate, precum și în modalitatea în care s-a intenționat a fi adoptate, ar fi de natură să împieteze asupra obiectivelor prioritare ale Ministerului Public, respectiv consolidarea capacității instituționale în lupta împotriva criminalității, în general, și a corupției, conflictului de interese și a evaziunii fiscale, în mod special.

CSM a dat aviz negativ miercuri, cu majoritate de voturi, proiectelor de OUG privind grațierea și modificarea Codurilor penale.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 Ce urmează? Liniște și o guvernare liberală

3 „Sacoșa cu 2,5 milioane de euro era pentru Elena Udrea”

4 Noua Eră / Articol halucinant în Scientific American: Cavalerii Jedi reprezintă „masculinitatea toxică”

5 Germania virează la stânga? / Berlinezii au votat pentru exproprierea marilor proprietari de locuințe