Parchetul General: Ancheta privind OUG 13 este în curs; procurorul are obligația de a asigura aflarea adevărului

Parchetul General: Ancheta privind OUG 13 este în curs; procurorul are obligația de a asigura aflarea adevărului

Parchetul General anunță că ancheta privind OUG 13 este în curs de desfășurare și privește săvârșirea infracțiunilor de sustragere sau distrugere de înscrisuri și fals intelectual, subliniind că procurorul 'are obligația de a asigura, pe bază de probe, aflarea adevărului'.

Într-un comunicat transmis luni, Parchetul General a făcut câteva precizări, având în vedere solicitările primite din partea mass-media, referitoare la cursul cauzei cunoscută generic sub denumirea de "OUG 13", în contextul publicării motivării deciziei Curții Constituționale nr. 68 din 27 februarie, "precum și unele speculații apărute în spațiul public pe aceeași temă".

"Cauza se află pe rolul Secției de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, investigația este în curs și privește următoarele fapte prevăzute de legea penală: sustragerea sau distrugerea de înscrisuri, fals intelectual", declară Parchetul General.

Parchetul precizează că dosarul a fost înregistrat la Secția de urmărire penală și criminalistică ca urmare a declinării acestuia de către Direcția Națională Anticorupție. Această structură a fost investită cu o cauză privind săvârșirea unor fapte prevăzute de legea penală, respectiv: favorizarea făptuitorului; prezentarea cu rea-credință de date inexacte, Parlamentului sau președintelui României cu privire la activitatea Guvernului sau a unui minister, pentru a ascunde săvârșirea unor fapte de natură să aducă atingere intereselor statului, prev.de art. 8 alin 1 lit.b din Legea 115/1999; sustragerea sau distrugerea de înscrisuri; sustragerea sau distrugerea de probe ori înscrisuri; fals intelectual.

"Potrivit dispozițiilor legale, procurorul are obligația de a asigura, pe bază de probe, aflarea adevărului cu privire la faptele și împrejurările cauzei pe care a fost investit să o soluționeze, controlul asupra actelor și măsurilor dispuse de către procuror fiind realizat de către instanța de judecată", mai spune Parchetul General.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa