Parchetul General confirmă că a înregistrat o plângere pe numele procurorului Uncheșelu; DNA a soluționat o sesizare asemănătoare prin netrimitere în judecată

Parchetul General confirmă că a primit de la organizația Romanian Community Coalition o plângere penală pe numele procurorului de la Direcția Națională Anticorupție Jean Uncheșelu, însă subliniază că a mai existat o sesizare asemănătoare soluționată de DNA prin netrimitere în judecată.

"Pe rolul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a fost înregistrată o plângere formulată de Romanian Community Coalition ce a fost repartizată spre soluționare Secției de urmărire penală și criminalistică, fiind în prezent în analiză. Totodată, menționăm că, în urma verificărilor efectuate, a rezultat că un dosar ce viza aceleași aspecte cuprinse și în prezenta plângere a fost soluționat de către Direcția Națională Anticorupție, în cauză fiind dispusă o soluție de netrimitere în judecată", se arată într-un comunicat al Parchetului General.

Romanian Community Coalition susține că este o organizație neguvernamentală înregistrată în statul american California, creată pentru a sprijini statul de drept, lupta anticorupție și apărarea drepturilor omului în România.

Pe site-ul Romanian Community Coalition, organizația arată că a trimis procurorilor de la Parchetul General o notă internă de la Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP), respectiv de la Penitenciarul Craiova, datată 9 iunie 2015 și clasificată ca "Secret de serviciu".

ONG-ul susține că nu poate verifica autenticitatea acestui document, motiv pentru care l-a trimis la Parchetul General.

În document se arată că, în anul 2013, folosindu-se de calitatea de procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova, Jean Uncheșelu l-a sunat pe Cezar Cătălin Niță, cunoscut drept "Cezărică", funcționar din cadrul Biroului Executorului Judecătoresc "Ionașcu Cosmin Florin", cerându-i să vină la biroul său.

"În cadrul discuției purtate, Uncheșelu Jean i-a solicitat lui Cezar Niță să achite suma de 10.000 de lei pentru renunțarea la contestația la executare ce s-a aflat pe rolul Judecătoriei Craiova, în care figurau debitori-contestatari Rădulescu Iustinian Ștefan și Rădulescu Nicoleta Alina. În cadrul dosarului, Niță Cezar Cătălin era adjudecatar al unui imobil (apartament situat în cartierul Rovine)", se menționează în documentul postat de organizație.

În urma "șantajului" la care a fost supus din partea procurorului Uncheșelu, Cezar Niță ar fi acceptat să plătească cei 10.000 de lei familiei Rădulescu, se mai precizează în documentul prezentat de Romanian Community Coalition.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 BREAKING Președintele a promulgat legea prin care alocațiile copiilor vor crește anual cu rata inflației!

2 Acesta este documentul trimis de Dăncilă pe furiș la Bruxelles pe 13 august 2018! Susținea teoria lui Dragnea …

3 VIDEO Acesta este PSD, oameni buni! Mitralieră spune că el este un politician în campanie și nu trebuie să opr…

4 Femeia cu sârmă și-a șters postarea! Comentariile au rămas: „Mahalagioaică ordinară” „Mănânci căcat!”

5 Birchall o calcă-n picioare pe Dăncilă! Dezvăluiri despre prefăcătoria acestei pațachine sinistre, despre cum …

recomandări

Te ia DNA: ISU

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Există un site care face review-uri la cei mai buni burgeri și arată delicios