Parchetul General: Poliția Română a efectuat și achitat integral transportul lui Nicolae Popa

Parchetul General: Poliția Română a efectuat și achitat integral transportul lui Nicolae Popa

Parchetul General susține că, în urma verificărilor pe care le-a efectuat, a rezultat că aducerea în țară a lui Nicolae Popa a fost efectuată de Poliția Română, iar costurile aferente transportului au fost achitate integral de către această instituție.

Parchetul General a dat publicității luni un comunicat în care face referire la rezultatele verificărilor efectuate în dosarul deschis pe 4 ianuarie, ca urmare a informațiilor făcute publice de fostul deputat Sebastian Ghiță în mai multe înregistrări difuzate de postul România TV.

"Procurori ai Secției de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație au dispus prin ordonanță începerea urmăririi penale cu privire la faptă, respectiv infracțiunea de abuz în serviciu, în cauza având ca obiect informațiile făcute publice prin intermediul unor înregistrări difuzate în mass-media cu privire la o serie de afirmații făcute de fostul deputat Sebastian Ghiță. Cercetările în acest dosar vizează toate aspectele prezentate opiniei publice de către persoana anterior menționată prin intermediul înregistrărilor difuzate. În acest context, precizăm că, în urma verificărilor efectuate, a rezultat că aducerea în țară a inculpatului Nicolae Popa a fost efectuată de către Poliția Română, iar costurile aferente transportului au fost achitate integral de către această instituție", precizează Parchetul General într-un comunicat remis luni AGERPRES.

Într-o înregistrare difuzată săptămâna trecută de România TV, Sebastian Ghiță afirma că a finanțat indirect aducerea în țară, în anul 2011, a fostului director al FNI, Nicolae Popa, pe numele căruia exista un mandat internațional de arestare.

"Mai vreți încă o dovadă a relației cu Laura Codruța Kovesi? Vreți să fiți siguri că eu și dânsa am fost implicați în acest dosar Realitatea Media? La cererea doamnei Kovesi, o firmă de construcții din Ploiești, care a primit bani de la Asesoft, a fost cea care a plătit avionul pentru aducerea domnului Nicolae Popa, fostul director al FNI, din Indonezia, din Jakarta. (...) Realitatea este că o firmă privată, la cererea statului român și a doamnei Kovesi, a plătit 200.000 de euro pentru a fi adus cel care a falimentat FNI și cel care a furat sute de mii de oameni. Și aș vrea să o întreb pe doamna Kovesi, ce fel de operațiune o fi asta? Oare suntem vinovați de spălare de bani? E doar dânsa? Sunt doar eu? Am acționat eu sau o firmă privată în numele statului român? Am trimis noi polițiști în Indonezia?", a spus Sebastian Ghiță.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Atamanul și-a părăsit calul și nevasta pentru aventură, dar s-a întors acasă corect”

2 Cruzime fără margini a comandanților ruși

3 Peste 100 de soldaţi ai Gărzii Naționale a Rusiei, armata privată a lui Vladimir Putin, concediați după ce au refuzat să lupte ăn Ucraina!

4 Data morții lui Putin, prezisă de un medium rus. Mai mult, a descris și modul în care va sfârși

5 Alertă în lumea interlopă! Se pregătește răzbunarea morții lui Emi Pian, șeful clanului Duduienilor?