Parcursul de senzație al Patriciei Țig la Madrid, încheiat cu o înfrângere în fața australiencei Stosur

Parcursul de senzație al Patriciei Țig la Madrid, încheiat cu o înfrângere în fața australiencei Stosur

Parcursul de senzație al jucătoarei române de tenis Patricia Țig la turneul WTA de la Madrid, dotat cu premii totale de 4.771.360 dolari, s-a încheiat joi seara, în sferturile de finală, fază în care australianca Samantha Stosur s-a impus cu 6-3, 6-4.

Țig (21 ani, 134 WTA), venită din calificări, a cedat după o oră și 33 de minute în fața unei adversare net mai experimentate (32 ani), aflată pe locul 23 în lume.

În calificări la Madrid, Țig a trecut de americanca Nicole Gibbs și de grecoaica Maria Sakkari, iar apoi, pe tabloul principal, le-a învins pe rusoaica Daria Kasatkina și pe americancele Sloane Stephens și Madison Keys.

Țig, care are în palmares o finală WTA la simplu (Baku, 2015) și una la dublu (București, 2015), va primi un cec de 114.560 euro și 245 de puncte WTA.

Din patru românce prezente în sferturile de finală la Mutua Madrid Open, doar Simona Halep a ajuns în semifinale, unde o va înfrunta vineri pe Stosur. Cele două jucătoare sunt la egalitate, 3-3, la meciuri directe, după ce australianca s-a impus în primele trei confruntări, iar Halep le-a câștigat pe ultimele trei. Ultimele două au fost finale, în 2013, la Moscova și Sofia.

Halep a trecut joi de Irina Begu cu 6-3, 0-6, 6-1. Cealaltă semifinală le va opune pe americanca Louise Chirico și pe Dominika Cibulkova (Slovacia), victorioasă cu 4-6, 6-3, 6-3 în fața Soranei Cîrstea.

AGERPRES (editor: Mihai Țenea, editor online: Adrian Dădârlat)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

5 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski