Parlament: Comisiile de apărare urmează să dea aviz pe inițierea procedurilor de achiziție a transportoarelor blindate

Parlament: Comisiile de apărare urmează să dea aviz pe inițierea procedurilor de achiziție a transportoarelor blindate

Comisiile parlamentare de apărare au termen până joia viitoare pentru a da aviz privind inițierea, de către Ministerul Apărării Naționale, a procedurilor de achiziție pentru transportoare blindate.

 "Printre punctele importante de pe ordinea de zi a Birourilor permanente reunite s-a aflat solicitarea ministrului Apărării, Mihai Fifor, în legătură cu aprobarea pe care o solicită Parlamentului pentru inițierea procedurilor de achiziție din programele de înzestrare a Armatei cu transportoare blindate. Pentru contractele care sunt egale sau mai mari de 100 de milioane de euro este necesară aprobarea Parlamentului. Am stabilit un termen până joia viitoare când comisiile de apărare ale Senatului și Camerei vor trebui să dea avizul pe această solicitare, urmând ca Parlamentul să se pronunțe", a anunțat, luni, președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, la finalul ședinței.

Ministrul Apărării, Mihai Fifor, a transmis conducerii Parlamentului o scrisoare în care solicită aprobări prealabile în scopul inițierii, de către MApN, a procedurilor de atribuire a contractului de achiziție a 227 de transportoare blindate și derivate pe platformă Pirahna 5 și a suportului logistic inițial.

Potrivit ministrului Apărării, atribuirea acordului-cadru se va face prin procedură specifică, aprobată printr-un act normativ, iar valoarea estimată a contractului este de 895.020.200 euro, fără TVA.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”

5 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA