Parlament: Grindeanu, audiat marți de comisiile de specialitate pentru funcția de președinte al ANCOM

Parlament: Grindeanu, audiat marți de comisiile de specialitate pentru funcția de președinte al ANCOM

Comisia economică, industrii și servicii din Senat și Comisia pentru tehnologia informației și comunicațiilor din Camera Deputaților îl vor audia marți, de la ora 15,30, pe fostul premier Sorin Grindeanu, propus pentru funcția de președinte al Autorității Naționale de Reglementare în Comunicații (ANCOM).

 Premierul Mihai Tudose a transmis luni Parlamentului propunerea sa privind șefia acestei instituții , nominalizându-l pe Sorin Grindeanu.

"În data de 20 octombrie 2017, domnul Adrian Diță și-a prezentat demisia din funcția de președinte al Autorității Naționale pentru Administrare și Reglementare în Comunicații. În temeiul prevederilor art. 11 alin. 1 și alin. 3 din OUG nr. 22/2009 privind înființarea Autorității Naționale pentru Administrare și Reglementare în Comunicații, cu modificările și completările ulterioare, vă transmitem nominalizarea domnului Sorin Mihai Grindeanu în vederea numirii în funcția de președinte al Autorității, pentru perioada rămasă a mandatului de 6 ani început în data de 11 mai 2017", se arată în documentul transmis de Tudose la Parlament.

După audiere, raportul comun al celor două comisii va fi supus votului plenului Parlamentului, Legislativul urmând să voteze noul președinte al ANCOM.

De asemenea, cele două comisii vor lua act de demisia lui Adrian Diță din funcția de președinte al ANCOM. Acesta și-a înaintat pe 20 octombrie demisia din funcție după ce fusese numit de Parlament ca președinte al ANCOM pe data de 11 mai. El a fost acuzat de membrii celor două comisii la audierile din 27 septembrie și 17 octombrie de reorganizare "abuzivă" a instituției.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 VIDEO Cum, mint americanii? / Amănunte greu de digerat despre atentatul cu sute de victime din timpul retragerii americane din Afganistan, negat de Pent…