Parlamentar PSD: „Băi scursură, cine dracu te crezi de pui tu întrebări?”

Parlamentar PSD: „Băi scursură, cine dracu te crezi de pui tu întrebări?”

Dialog halucinant pe Facebook între deputatul teleormănean Valentin Boboc și o pagină numită sugestiv Librăria din Alexandria. Injuriile au curs fluent vreme de mai multe minute, deputatul neavând nicio problemă în a se exprima ca pe maidan, deși are o funcție de respectat. Totul a pornit de la niște întrebări adresate de Librăria din Alexandria consilierului local Epure Haralambie, până acum pesedist, propus de liberali să fie noul viceprimar al reședinței județului Teleorman. Practic, Haralambie era întrebat care i-a fost poziția în raport cu legile justiției, care este atitudinea lui cu privire la pensiile speciale și ce părere are despre felul execrabil în care arată Alexandria. Deputatul Valentin Boboc s-a simțit obligat să intervină și, în cele din urmă, a rezultat un dialog desprins parcă din piesele trupei Paraziții. Ba mai rău, pentru că măcar versurile Paraziților, deși vulgare, sunt inteligente, relatează  Liber în Teleorman .

Nu vom reproduce conținutul dialogului în integralitate, de vreme ce nu ne putem asuma perpetuarea unui astfel de comportament. E adevărat că nici Librăria din Alexandria nu a avut un limbaj adecvat, dar Librăria din Alexandria nu a purtat o haină de parlamentar pe care trebuie s-o apere, prin moralitate și conduită socială decentă.

Valentin Boboc, însă, n-a avut niciun fel de jenă în a folosi cuvinte obscene și injurii, conștient de faptul că toate comentariile lui sunt publice și au fost exprimate pe un grup public de Facebook.

Pentru a aminti tuturor despre cine vorbim, facem precizarea că Valentin Boboc a fost administratorul municipiului Alexandria și apoi a fost forțat de Dragnea să plece la București, pentru a umple lista de parlamentari PSD. El este, de asemenea, personajul care apare în stenogramele aferente dosarului Referendumului, în care Dragnea a primit o condamnare cu suspendare.

Acesta se arăta dispus să lege oamenii și să-i ducă la vot, fiind singurul care, în ziua aceea, a discutat la telefon cu Dragnea chestiunea măsluirii votului prin presiune.

Firma familiei lui Valentin Boboc susține afaceri cu statul, lucru pe care Boboc nu-l neagă, dar nici nu mai dă lumea în judecată dacă e acuzat, așa cum făcea pe vremuri. Cu alte cuvinte, a învățat deja că e rușinos să negi evidențele. Ce nu a învățat, însă, în atâția ani de deputăție, e să-și protejeze imaginea publică și să respecte funcția, măcar din bun simț față de cei care l-au votat. Chiar și legați.


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

4 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

5 Foarte interesante amănunte...